Sistemele de tamplarie pot sa fie confectionate din mai multe materiale, PVC si lemn stratificat, aluminiu si lemn. Specialistii considera ca alegerea cea mai buna este PVC-ul din mai multe motive. Componentele sale ii asigura si pastrarea calitatilor la temperaturi care sunt cuprinse intre 50 si 80 de grade. Ele pierd greu din caldura in comparatie cu aluminiul care poate genera si condens daca e de calitate mai slaba si afara sunt temperaturi sub 5 grade. Va recomandam tamplarie aluminiu Cluj.

Stabilirea materialelor din care executati tamplaria la o casa, la apartamente si la magazine sau sedii de firme este pentru cei mai multi clienti o mare dilema. Clientii primesc sfaturi de la arhitecti, vecini, constructori si chiar de la producatorii de tamplarie care nu de fiecare data sunt suficient de avizati. Pe de alta parte sunt si sfaturi care au in spate mai multe interese ce pot induce clientii in eroare.

Pe langa o serie de mai multe cerinte tehnice cum ar fi si rezistenta la vant, siguranta omului sau diverse norme de executie si de proiectare, tamplaria ar trebui sa indeplineasca mai multe cerinte care privesc usurinta de utilizare, intretinerea ulterioara si toate problemele ce au legatura cu exploatarea in timp. Trebuie sa precizam si faptul ca orice tamplarie se poate realiza din orice material: pvc, aluminiu si lemn. Pentru a putea veni in sprijinul clientilor incercam sa prezentam gradul de satisfactie obtinut de toate tehnologiile tinand cont de cerintele cele mai importante din punct de vedere al utilizatorilor de tamplarie.

Durata de viata reprezinta o cerinta pe care aluminiul o indeplineste primul si asta pentru ca pe masura ce timpul trece aluminiul devine tot mai dur. PVC-ul infoliat cu imitatie de lemn primeste calificative slabe pentru ca nimeni nu da garantii pentru aceste tipuri de profile.

Izolarea termica este  o caracteristica reprezentativa pentru PVC acesta obtinand primele locuri. Aluminiul fara ruperea puntii termice se poate folosi la exterior doar in mometul in care incaperile sunt incalzite sau circulatia este intensa.