Satul Rachitele apartine din punct de vedere administrativ de comuna Margau. Daca sunteti in cautare de cazare pensiuni Rachitele la noi gasiti cu siguranta cea mai buna oferta. Rachitele este alcatuit din vatra principale si comunele invecinate. Prima atestare a acestei asezari este in anul 1782 cand aici a fost construita si prima biserica in vechiul cimitir. Comuna Margau din Cluj e situata intr-o zona montana dominata de muntii Vladeasa care au in componenta lor 6 sate: Margau, Buteni, Ciuleni, Frasinet, Bociu si Rachitele.
Teritoriul administrativ al acestei comune se afla in partea de vest a judetului si ia contact de asemenea si cu judetul Bihor. Conform actelor de delimitare existente comuna aceasta este vecina si cu alte comune din Cluj, Belis, Sancraiu, Calatele, Sacuieiu si una din Bihor, mai exact Budureasa.
Rachitele este cea mai complexa localitate din comuna si are totodata si cea mai mar epopulatie. Casele se vor ridica in lungul vaii Rachitele avand o ramificatie pe valea Stancului si in catunele caracteristice satelor din Apuseni care sunt risipite si urca pana la altitudinea de 1400 m.
Cascada Rachitele denumita si Valul Miresei este un obiectiv care se afla in Valea Stanciului situata in localitatea Rachitele. De la mai bine de 30 de m Cascada aceasta isi arunca fasiile de ape oferind si un peisaj superb totodata. Iarna peretele stancos ingheata si devine un foarte bun loc pentru escalada pe gheata pentru persoanele pasionate de sportul acesta. In jurul numelui de Cascada de la Rachitele circula si o legenda care spunea ca in trecut o mireasa a cazut de pe aceste stanci abrupte si voalul sau a ramas prins de pietre. Se pare ca ea s-a transformat in apa simbolizand de fapt lacrimile mirelui. Pentru a vizita aceasta cascada puteti sa gasiti mai multe oferte de cazare in Rachitele.
Comentarii Recente