Ce sunt formalitatile vamale?

Orice produs care este importat sau exportate trebuie sa detina o serie de informatii care sunt cunoscute in acest domeniu drept formalitati vamale.
Fiecare expeditor care exporta marfuri trebuie pentru fiecare produs sa intocmeasca formalitati vamale. Acelasi lucru trebuie realizat si in cadrul exporturilor.
Acest formalitati vamale sunt de fapt o serie de norme tehnice stabilite prin Ordinul nr. 2066/2016 si trebuie respectate la fiecare proces de genul acesta.

Practic, aceste formalitati vamale cotin o serie de informatii generale despre fiecare produs importat sau export. Acestea contin informatii cu privire la caracteristicile produsului, factura care il insoteste, avizul de expediere si asa mai departe.

In cazul in care nu se respecta aceste informatii sau suma de pe factura nu pare cea reala, vamesii pot oprit produsul respectiv si pot cere verificarea acestuia. Acest lucru duce la o intarziere a expedierii, intarziere care poate dauna tuturor partilor implicate in acest proces.

Este indicat ca pentru intocmirea acestor formalitati vamale sa se apeleze la o firma specializata

Toate marfurile care urmeaza sa fie importate sau exportate trebuie sa contina aceste informatii important, iar din acest motiv este indicat ca aceste formalitati vamale sa fie realizate de catre o firma specializata in acest domeniu.

formalitati vamale

Chiar daca restrictiile vamale pentru Europa Centrala nu mai sunt de actualitate, exista totusi tari din Europa de Est care au niste reguli foarte stricte cu privire la imporul marfurilor. Astfel, o firma specializata in acest domeniu va realiza toate acest acte eficient si nu vor aparea probleme legate de marfurile respective.

Vamuirea marfurilor este o problema destul de des intalnita in cadrul oricarui transport si din aceasta cauza este bine ca toate actele sa fie bine realizate ca sa nu existe probleme si intregul transport sa fie realizat in conditii cat mai bune si intr-un timp cat mai scurt.

Daca sunteti in cautarea unui partener de incredere pentru intocmirea formalitatilor vamale puteti alege Rilvan Group

O firma profesionista si cu mare experienta in acest domeniu este Rilvan Group. Aceasta companie detine personal calificat si eficient care se ocupa de formalitati vamale pentru import, export, tranzit comunitar si alte servicii conexe, precum operatiuni de admitere temporara pentru import si export.

In plus, aceasta companie ofera si servicii de consultanta de specialitate referitoare la depunerea tuturor declaratiilor vamale intr-un mod extrem de profesionist si eficient, evident respectand intocmai cele mai noi mentiuni cu privire la legislatia vamala in vigoare.

Tot personalul care lucreaza in cadrul Rilvan Group detine acreditari in domeniu. Din portofoliul de clienti pe care aceasta companie ii are fac parte branduri de notorietate precum: Vodafone, Bergenbier, Rompetrol, Leroy Merlin, Mercedes-Benz, Henkel, Philips, Danone etc.

rilvan logo