Comertul online a suferit o serie de modificari in ultimul deceniu, mai ales in ceea ce priveste siguranta datelor care se furnizeaza prin intermediul Internetului. Mai mult decat atat, piata magazinelor sevafla actualmente intr-o crestere constanta, insa, in general de putine ori cumparam dintr-un magazin online la intamplare, fara a ne asigura in prealabil daca acesta este sigur. Acesta este si unul dintre motivele care au dus la schimbarea politicilor cu privire la siguranta online. In acest sens, au fost create certificatele de siguranta, certificate care poarta denumirea de certificate SSL.

Siguranta a devenit un factor deosebit de important pentru magazinele online dintr-un motiv foarte simplu si anume, siguranta datelor. Vechile metode de protectie au esuat in nenumarate cazuri sa ofere un grad de siguranta ridicat, astfel ca hotii de date au putut obtine foarte usor date personale ale unor clienti. Certificatele SSL se pot implementa foarte simplu si pot fi obtinute cu usurinta chiar si prin intermediul unor site-uri online precum www.mxhost.ro . Iata insa de ce ai nevoie de un certificat SSL daca administrezi un magazin online.

Peste 85% dintre utilizatori evita site-urile nesigure.

Nu mai reprezinta un secret faptul ca utilizatorii au devenit extrem de selectivi cu site-urile online care nu au implementat un certificat de siguranta. Conform statisticilor, aproximativ 85% dintre utilizatorii care acceseaza un magazin online vor evita sa navigheze pe un site care nu este sigur. Acest lucru este evident firesc in conditiile in care au fost semnalate numeroase cazuri in care anumite date au fost furate si ulterior utilizate in alte scopuri.

Certificatele SSL ofera autenticitate unui magazin online.

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le ai daca alegi sa utilizezi un certificat de siguranta pentru magazinul tau este faptul ca ofera autenticitate magazinului. In acest fel, clientii vor avea certitudinea ca se afla pe site-ul magazinului autentic si nu pe o clona a acestuia, metoda utilizata in mod frecvent de catre hotii de date. Un magazin online care utilizeaza un certificat SSL, va avea in mod automat inaintea adresei un simbol sub forma de lacat care va confirma clientilor faptul ca magazinul utilizeaza un certificat de siguranta si ca schimbul de date este complet securizat.

Certificatele de siguranta ajuta in procesul de SEO.

SEO a devenit o componenta importanta pentru succesul unui magazin online, astfel ca utilizarea unui astfel de certificat iti va ajuta site-ul sa urce pozitii in Google. Google a afirmat in repetate randuri faptul ca siguranta unui magazin online (prezenta certificatelor SSL) reprezinta un factor de pozitionare in cadrul motorului de cautare. In acest sens, prin implementarea unui astfel de certificat, nu doar ca ai posibilitatea de a pastra datele clientilor in deplina siguranta, insa iti poti ajuta totodata si magazinul sa urce pozitii in cadrul motorului de cautare Google.

Mxhost este o companie care ofera o varietate de servicii web precum gazduire web si certificate SSL pe care le poti achizitiona la cele mai avantajoase preturi.