povestea si produsul
Fiecare mesaj schimba piata.
Paradoxul evolutionist spune ca ceea ce a dat rezultate ieri are putine sanse sa dea rezultate si azi. Motivul pentru care marketingul pare atat de irational si lipsit de sens este ca….el chiar asa este!
Ai fi surprins, dar nu produsul se vinde, ci povestea ce il insoteste, acea naratiune ce te face sa te simti special. Nu caracteristicile sau beneficiile unui produs sunt cele ce se raspandesc de la o persoana sau alta, ci acea poveste ca esti parte integranta a unui tot extraordinar, ca esti parte din brand, asta e ceea ce ne atrage cu adevarat!
Marketerii de succes spun povesti bune, acest lucru fiind certificat de aparitia satisfactiei veritabile a clientilor sai.
Toate povestile extraordinare promit ceva, fie distractie sau bani, siguranta sau chiar o scurtatura. Ai grija ca atunci cand faci o promsiune in ceea ce priveste brand-ul tau, sa o si respecti, altfel iti vei pierde credibilitatea. Alege sa spui povesti grozave, subtile, fara un amalgam de informatii. Ofera-le clientilor tai loc de a visa in povestea ta, ei vor transpune nevoile lor produsului tau, ceea ce il va face un bun necesar.
Nu incerca sa multumesti pe toata lumea, succesul apare atunci cand te axezi pe un public tinta. Acapareaza-i cu o naratiune minunata, lasandu-i pe ei sa-ti raspandeasca povestea. Un exemplu foarte bun, ce sustine afirmatia anterioara, il constituie batoanele musli. Majoritatea sunt pline de zahar si grasimi saturate, dar consumatorii au decis ca acestea sunt cool si naturale. Aceasta poveste ne confirma un lucru: toti consumatorii sunt complici in marketing. Fara aceasta credinta a consumatorilor in povesti, nici nu ar exista marketing.
Companiile pot aloca sume exorbitante pentru promovarea unui produs, dar daca clientii sai nu cred povestea pe care aceasta incearca sa o transmita, produsul nu va avea succes.
Comentarii Recente