Povestea sau/si Produsul?

de | iun. 29, 2017 | Sfaturi in afaceri

supermarket cart

povestea si produsul

Fiecare mesaj schimba piata.

Paradoxul evolutionist spune ca ceea ce a dat rezultate ieri are putine sanse sa dea rezultate si azi. Motivul pentru care marketingul pare atat de irational si lipsit de sens este ca….el chiar asa este!

Ai fi surprins, dar nu produsul se vinde, ci povestea ce il insoteste, acea naratiune ce te face sa te simti special. Nu caracteristicile sau beneficiile unui produs sunt cele ce se raspandesc de la o persoana sau alta, ci acea poveste ca esti parte integranta a unui tot extraordinar, ca esti parte din brand, asta e ceea ce ne atrage cu adevarat!

Marketerii de succes spun povesti bune, acest lucru fiind certificat de aparitia satisfactiei veritabile a clientilor sai.

Toate povestile extraordinare promit ceva, fie distractie sau bani, siguranta sau chiar o scurtatura.  Ai grija ca atunci cand faci o promsiune in ceea ce priveste brand-ul tau, sa o si respecti, altfel iti vei pierde credibilitatea. Alege sa spui povesti grozave, subtile, fara un amalgam de informatii. Ofera-le clientilor tai loc de a visa in povestea ta, ei vor transpune nevoile lor produsului tau, ceea ce il va face un bun necesar.

Nu incerca sa multumesti pe toata lumea, succesul apare atunci cand te axezi pe un public tinta. Acapareaza-i  cu o naratiune minunata, lasandu-i pe ei sa-ti raspandeasca povestea. Un exemplu foarte bun, ce sustine afirmatia anterioara, il constituie batoanele musli. Majoritatea sunt pline de zahar si grasimi saturate, dar consumatorii au decis ca acestea sunt cool si naturale. Aceasta poveste ne confirma un lucru: toti consumatorii sunt complici in marketing. Fara aceasta credinta a consumatorilor in povesti, nici nu ar exista marketing.

Companiile pot aloca sume exorbitante pentru promovarea unui produs, dar daca clientii sai nu cred povestea pe care aceasta incearca sa o transmita, produsul nu va avea succes.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]