Teava rectangulara a inceput sa fie din ce in ce mai apreciata si mai utilizata de specialistii in constructii datorita proprietatilor materiei prime utilizate pentru realizarea sa. Mai mult decat atat, aceasta se mai remarca si prin variata arie de utilizare a sa, dar si prin versatilitate.

Acest material de constructii este realizata din otel si folosit in domeniul constructiilor metalice si nu numai facand parte din gama larga de produse metalice si aflandu-se in topul materialelor folosite in constructii.

Mesteru Manole comercialieaza online la un super pret teava rectangulara, care poate fi adaptata si utilizata in functie de nevoile si cerintele proiectului in cauza.
teava rectangulara

Teava rectangulara detine o serie de caracteristici foarte cautate

Teava rectangulara detine o suprafata neteda, fara crapaturi sau incluziuni nemetalice. Imbinarea sudata este compacta si continua, ce nu prezinta defecte care ar putea dauna rezistenta imbinarii sudate sub cea a materiei de baza.

Capetele acestui material sunt taiate perpendicular pe axa sa. Pentru a beneficia de o buna protectie impotriva ruginii, se aplica un strat de zinc pe suprafetele exterioare. In plus, teava rectangulara poate fi taiata si sudata daca este necesar, toate proprietatile sale ramanand neschimbate.

Procesul prin care se realizeaza tevile rectangulare este de doua tipuri

Teava rectangulara se obtine atat prin deformare la cald, cat si prin deformare la rece. Care este diferenta dintre aceste doua tipuri?

Asadar, prin procesul de deformare la cald (temperaturi foarte ridicata) se realizeaza tevi rectangulare pe care specialistii in constructii le recomanda spre a fi utilizate in uzul gospodaresc, deoarece acestea sunt mai maleabile, deci usor de prelucrat si utilizat de catre un consumator mai putin specializat.

Pe de alta parte, varianta realizata prin procesul de deformare la rece (temperaturi foarte joase) este mai potrivita pentru confectiile metalice care vor fi expuse unor presiuni mari, deoarece detine o foarte buna rezistenta si se muleaza perfect pentru acest tip de proiect.

Domenii de utilizare pentru teava rectangulara

Teava rectangulara pe care o puteti comanda online de la Mesteru Manole acopera o vasta arie de domenii (uz gospodaresc, civil, industrial etc.). Astfel, utilizand tevi rectangulare, se pot realiza confectii si constructii metalice, cum ar fi: stalpi pentru garduri, rame pentru porti de acces, rafturi, structuri pentru hale, balustrade, cadre, structuri metalice de sustinere, mai concret, un ansamblu de structuri realizat din otel.

De asemenea, tevile rectangulare sunt cunoscute ca fiind utilizate si in domeniul auto in vederea realizarii diverselor piese si echipamente. La Mesteru Manole pe site gasiti o gama variata de dimensiuni care confera o maxima rezistenta structurilor realizate cu ajutorul lor.

Principalele calitati pe care le are teava rectangulara

Teava rectangulara este o solutie extrem de eficienta in anumite proiecte, fiind in acelasi timp foarte apreciata de specialistii in constructii.
Acest lucru se datoreaza urmatoarelor calitati pe care le are acest material:

  • rezistenta ridicata (datorita materiei prime din care este realizata, otelul)
  • forma dreptunghiulara (unghiuri de 90 grade)
  • buna reactie la socuri mecanice
  • raportul calitate pret foarte bun
  • varietatea de utilizare in proiecte din diverse domenii