Banda LED – Cum facem cele mai bune alegeri?

de | iun. 22, 2017 | Afaceri

Acum, cu atatea site-uri la dispozitie, alegerea unei benzi cu led devine o adevarata provocare. Din pacate, nu toti care comercializeaza banda led stiu sa ofere cele mai bune si mai avantajoase pentru client sfaturi. Asadar, trebuie sa ai in vedere cateva sfaturi foarte simple pentru a face alegerile potrivite si pentru a nu fi pacalit.

1.Magazin online sau site-uri de anunturi?

Cu siguranta vei fi surprins de raspuns: depinde 🙂 Putem gasi si pe site-urile arhicunoscute de anunturi vanzatori foarte priceputi, care sa ne ajute sa gasim cele mai bune variante la cel mai bun pret pentru noi. La fel cum putem „nimeri” un magazin online neprofesionist, la care sa nu beneficiem de nicio garantie. Ba mai mult, ne putem trezi ca in spatele magazinului online nu se afla nicio firma.

Sfat: Alege intotdeauna sa cumperi de la o firma. Fie ca este vorba de un site de anunturi, fie ca este vorba de un magazin online, o firma poate fi intotdeauna trasa la raspundere. Si sansele sa nu iti mai raspunda la telefon cand apare vreo problema sunt mai mici decat in cazul unei tranzactii cu o persoana fizica.

2. Monocolora sau muticolora?

Trebuie sa ai in vedere acest aspect inainte de a incepe cumparaturile. Motivul este foarte simplu. Pentru banda led monocolora sunt disponibile unele accesorii care nu sunt compatibile cu banda led multicolora. Si invers. La final te poti trezi cu accesorii care nu te ajuta la nimic, sau care nu le poti monta, si astfel ai cheltuit bani pe ceva ce poate nu vei mai folosi in viitorul apropiat.

Sfat: Stabileste inainte sa incepi „vanatoarea” de ce ai nevoie exact. Gandeste-te exact la ce vei folosi acea banda, ce tip de banda vei folosi si ce accesorii vei folosi. Nu ezita sa arunci o privire pe site-urile de profil, e posibil sa gasesti alte variante mai bune decat ce aveai in vedere initial

3. Kit sau nu?

Prin kit intelegem un pachet ce include toate componentele de care ai nevoie, gata pentru montaj. Poti alege aceasta varianta daca nu stii exact ce ai nevoie. Spre exemplu, gasesti un kit led RGB la un pret accesibil, pregatit pentru a-ti lumina camera. In cazul in care ceea ce doresti tu nu se gaseste sub forma de kit cere ajutorul vanzatorilor specializati, care iti vor configura o oferta pentru ce ai nevoie.

 

Sigur, acestea sunt doar cateva sfaturi. Dar, urmand cele descrise mai sus, sansele ca sa faci o alegere gresita scad semnificativ. Am pastrat pentru final cateva sfaturi, mai putin importante, dar care se pot dovedi si ele salvatoare:

  • Nu uita sa folosesti amplificatoare pentru banda led RGB.
  • La calculul puterii sursei de alimentare ia in considerare o marja de cel putin 15%.
  • Unii vanzatori comercializeaza si profile aluminiu banda led.
  • Kiturile deja aflate la vanzare sunt, aproape intotdeauna, mai ieftine decat daca ai achizitiona toate componentele separat.

Iar la sfarsit, cel mai important sfat, ce a fost mentionat si mai sus. Nu ezita sa apelezi la un profesionist daca nu te descurci. Te poate scuti de o multime de timp si bani pierduti!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]