Ati auzit in mod sigur de mai multe ori discutandu-se despre utilajele numite autogreder insa nu stiti ce pot sa faca ori ati auzit pentru prima data de ele? Noi va ajutam. Aceste masini sunt foarte utile in constructii si sunt utilizate la lucrarile de pamant pentru a putea fi eliminat stratul vegetal si formarea patului, profilarea si nivelarea drumurilor. Autogrederele sunt mai des folosite si pentru lucrarile de intretinere pentru drumuri sau santuri si la inlaturarea zapezii de pe caile rutiere. Organele de lucru principale ale unui autogreder sunt lamelele centrale. Echipamentele auxiliare pot sa fie dintii de scarificare si lamelele frontale pe care le au buldozerele.

Noi va recomandam sa folositi gredere fiabile in materiale de precizie si de mententanta a carosabilului. Datorita unei game largi de gredere noi va oferim acele utilaje de constructii adaptabile si de o foarte mare performanta la cel mai bun nivel tehnic. Grederele ne ofera si monitorizarea puternica dar si consumul mic de combustibil, tractiuni integrale de 6 pe 6 si ajustarile rapide ale lamelor. Producatorii germani asigura si confortul dar si siguranta operatorilor de utilaje si de asemenea ofera scaune ajustabile, lumini de lucru performante si o vizibilitate extrem de buna in cabine.

Autogrederele sunt masini de constructii utilizate la lucrarile de pamant pentru a se elimina stratul vegetal si a se forma patul, profilarea si nivelarea drumurilor, executarea rambleelor la terenurile plane prin saparea si deplasarea pamantului aflat in gropile de imprumut, formarea si finisarea taluzurilor pentru rambleuri si debleuri in terenurile plane. Se utilizeaza si la amestecarea pamanturilor cu mai multe materiale de adaos si cu lianti dar si la imprastierea lor, la saparea santurilor de scurgere si la scarificari usoare. Aceste masini se mai folosesc si la lucrarile de intretinere a drumurilor si santurilor sau la eliminarea zapezii de pe caile rutiere.

Exista si autogredere elevatoare care sunt folosite pentru a sapa si pentru a deplasa simultan pamantul pentru incarcarea in mijloacele de transport sau pentru depunerile existente in zonele unde este necesar.

Organele de lucru principale ale acestor masini sunt lamelele centrale. Echipamentele auxiliare pot fi dintii de scarificare si lamele frontale pe care le au buldozerele. Lamele centrale pot fi si ele echipamente de taluzare sau de sapare a santurilor prin schimbarea pozitiilor de lucru. actionarea autogrederelor se face folosind motoare diesel si prin sisteme de actionare mecanice sau hidraulice. La unele tipuri de gredere rotile motoare din spate pot sa fie orientate pentru ca sunt roti de directie.