Informatii generale despre teava patrata

Teava patrata este un material metalic realizat din otel. Avand in vedere ca este realizat din otel, acest material preia o serie de calitati pe care le ofera materia prima si anume: rezistenta, durabilitate, eficienta si asa mai departe.

Aceasta este utilizata de specialistii intr-o varietate de domenii si proiecte. Domeniile in care acest material se utilizeaza sunt urmatoarele domenii: gospodaresc, civil si industrial. In general, acest material este folosit pentru confectionarea structurilor metalice, atat la interior, cat la exterior, deoarece are o rezistenta foarte buna.

Astfel, specialistii in constructii aleg sa utilizeze tevi patrate datorita calitatilor speciale pe care acestea le au.

In domeniul specialistilor in constructii, teava patrata mai este cunoscuta drept „profil patrat”. Aceasta este e foarte buna solutie, atat din punct de vedere tehnic (datorita calitatilor speciale), cat si economic (datorita raportului calitate-pret excelent), pentru realizarea aplicatiilor metalice rezistente si durabile.

Principalele calitati pe care le are teava patrata

  • Forma geometrice – avand in vedere forma sa geometrica perfect patrata, acest material metalic detine o rezistenta ce se mentine egala pe toata lungimea sa. Rezistenta reprezinta este o calitate speciala pe care acest material il are, fiind perfecta de utilizat in proiectele in care exista incarcari pe doua sau mai multe axe.
  • Rezistenta la torsiune – acest material rezista foarte bine la rasuciri. Astfel, este o buna solutie pentru realizarea stalpilor metalici.
  • Durata lunga de viata – aceste tevi patrate rezista foarte bine pana la 25 de ani, pastrandu-si toate calitatile in tot acest timp, doar daca sunt respectate intocmai toate masurile de protectie anticoroziune recomandate de producatori sau specialisti.
  • Greutate redusa – avand in vedere ca este goala pe dinauntru, o teava patrata are o greutate redusa. Chiar daca la prima vedere poate parea un material cu o greutate mare, teava patrata nu este deloc grea, iar astfel se transport si manipuleaza destul de simplu.

Cateva proiecte in care se utilizeaza tevi patrate

Avand in vedere ca este permisiva din punct de vedere al utilizarii, aceste materiale sunt folosite de specialisti pentru realizarea confectilor metalice rezistente. Astfel, dupa cum spuneam in primul paragraf, teava patrata se utilizeaza in domeniul civil si industrial, pentru realizarea de rame, rafturi, piese structurale, sine, piese pentru poduri si autostrazi etc.

In domeniul gospodaresc aceasta este folosita de mesteri si persoane fizice la realizarea de garduri unde tine loc de stalpi de sustinerere, pentru realizarea schelelor pentru sere si solarii si pentru alte multe proiecte intalnite in gospodarii.

Datorita faptului ca este realizata din materiale pure, acest material poate fi reutilizat fara probleme, oferind tot timpul aceleasi calitati. Astfel, daca in cadrul unui anumit proiect apar anumite modificari, teava patrata material poate fi reutilizat fara probleme si astfel nu vor exista deloc costuri suplimentare.

teava patrata