Car travel switch to high performance summer tires for roadtrips

Este absolut firesc sa ne adresam intrebari atunci cand suntem pusi in situatia de a investi, mai ales in situatiile in care aceste investitii sunt obligatorii, iar situatia financiara depaseste poate posibilitatile noastre personale in acel moment. Achizitionarea anvelopelor este fara indoiala un moment neplacut pentru orice conducator auto avand in vedere ca acestea reprezinta un strict necesar, fara de care nu am putea vorbi in niciun fel despre siguranta rutiera. Chiar daca in teorie lucrurile ar trebui sa fie ccat se poate de simple, alegerea anvelopelor potrivite se transforma adesea intr-o reala provocare pentru conducatorii auto.

Aparitia pe piata a anvelopelor all season le-a transformat rapid in preferinta de top a soferilor, fara a lua insa in calcul performantele acestora in conditiile de mediu nefavorabile, ma iales in timpul iernii. Cea mai simpla modalitate prin care putem achizitiona anvelope de vara pe dimensiunile 205/55 R16, este prin intermediul magazinului online Anvelostar.ro, magazin specializat in acest sens. Iata insa care sunt principalele diferente dintre cele doua tipuri de anvelope si pe care dintre acestea este indicat sa le alegem in aceasta perioada.

Anvelopele de vara.

Anvelopele de vara, dupa cum si numele spune, sunt niste pneuri excelente pe care le putem utiliza pe intreg parcursul anotimpurilor calde avand in vedere ca acestea pot faca fata cu brio temperaturilor ridicate, precum pot totodata si preintampina fenomenul de acvaplanare. Aceste anvelope sunt construite dintr-un cauciuc special, foarte rezistent la uzura si care ofera o franare excelenta atunci cand carosabilul este uscat. Aceste anvelope pot fi utilizate fara probleme pana in momentul in care temperaturile din mediul exterior scad drastic, moment in care, performantele acestor anvelope scad considerabil. In general, este indicat sa trecem la anvelopele de iarna de indata ce temperaturile exterioare scad sub 7 grade Celsius. Odata cu aparitia inghetului, anvelopele de vara sunt total nerecomandate, iar neinlocuirea acestora cu cele pentru iarna se sanctioneaza cu amenda.

Anvelopele All season.

Anvelopele All season trebuie privite ca un soi de compromis pe care il facem intre performantele anvelopelor de vara si al celor de iarna. Un avantaj notabil al acestor pneuri este faptul ca acestea pot fi utilizate fara probleme pe parcursul intregului an, insa doar daca conditiile meteo din timpul iernii permite acest lucru. Anvelopele All season se pot adapta cu usurinta chiar si conditiilor de iarna, insa daca temperaturile sunt foarte scazute, moment in care aceste anvelope isi pierd din performante. Din punct de vedere financiar, aceste anvelope par o alternativa mult mai buna, insa trebuie tinut cont de faptul ca un set de anvelope de iarna este totusi indispensabil, avand in vedere ca iarna poate fii destul de imprevizibila.

www.anvelostar.ro este un magazin online care comercializeaza numeroase modele de anvelope, de diverse dimensiuni si pentru toate autovehiculele, la unele dintre cele mai avantajoase preturi de pe piata. Nu ezita si achizitioneaza-ti acum un set complet de anvelope de vara care sa iti ofere performante ridicate pe durata intregului sezon.