Procesul de recuperare date HDD este printre cele mai des intalnite solutii pentru salvarea informatiilor electronice. De foarte multe ori, companiile, fie ca sunt de dimensiuni mici, mijlocii sau mari, omit sa realizeze un backup date, astfel ca se regasesc adesea puse in situatia de a pierde informatii importante pentru buna desfasurare a activitatilor pe care le indeplinesc. Astfel, apare urgenta recuperarii acestor date si chiar a stocarii lor intr-un loc mai sigur.

Ce se poate face concret pentru recuperarea datelor pierdute de pe HDD?

De fiecare data cand date importante sunt pierdute in mediul electronic si anterior nu a fost realizat un backup date, este necesara realizarea activitatii de recuperare date HDD. Din pacate insa, de mult prea multe ori, acest proces se realizeaza incorect sau incomplet, iar informatiile fie nu sunt recuperate, fie chiar daca sunt recuperate nu mai pot fi utilizate corespunzator

Solutia este apelarea la ajutor specializat, reprezentat in acest caz de companiile de pe piata locala sau internationala care se ocupa de aceasta activitate. Aceste companii pun la dispozitia clientilor lor personal specializat, cu experienta in domeniu, care poate recupera date de orice tip in mod eficient si rapid. Informatiile sunt complet retribuite proprietarilor, iar riscurile pierderii viitoare a informatiilor este avut in vedere si contracarat.

Aceste companii ofera, pe langa servicii de recuperare date HDD si servicii de stocare pe banda magnetica in afara locatiilor de desfasurare a activitatii clientilor lor. Aceasta este o varianta foarte eficienta de backup date la care multe companii apeleaza, intrucat presupune costuri minime si este o solutie foarte practica pentru problema stocarii informatiei.

Mai multe informatii despre o companie ce ofera servicii de recuperare date HDD si backup date gasiti pe urmatorul site: http://www.ironmountain.ro/whatwedo/backup-and-recovery.asp

Cand apare nevoia apelarii la companiile de recuperare date HDD?

Procedura de recuperare date HDD apare ca o solutie la pierderile de informatii importante.
Aceste pierderi pot aparea fie in caz de dezastru, fie cand suporturile de stocare utilizate pur si simplu nu mai fac fata. Din fericire, atunci cand aceste date se pierd, ele pot fi totusi retribuite cu ajutorul acestui proces. Pentru prevenirea pierderilor, se poate realiza un backup date fie intern, fie in locatii exterioare, apeland la serviciile companiilor mai sus mentionate. Oricum ar fi – chiar daca este vorba de preventie sau recuperare, este vital ca datele importante pentru buna desfasurare a activitatilor companiilor sa poata fi accesate in caz de nevoie.

recuperare date hdd

Ce trebuie avut in vedere cu privire la siguranta datelor unei companii?

Cel mai important aspect in lucrul cu datele sensibile este protectia lor, un element de care atat antreprenorii, cat si companiile de diverse dimensiuni ar trebui sa tina cont. Acest lucru poate fi realizat prin stocarea pe un suport ce asigura protectia corespunzatoare a acestora, prin procesul de backup date. Totusi, in cazul in care acest lucru nu este realizat in timp util si datele sunt pierdute, se poate apela la companiile specializate de recuperare date. Acestea pot oferi servicii integrate de recuperare date HDD pentru prevenirea pierderii lor in mai multe situatii specifice:

  • In caz de dezastru, asigurand recuperare de date completa si cat mai rapida posibil
  • In caz de cresterii complexitatii si volumului de date prelucrate de catre companie sau in cazul cresterii costurilor de administrare
  • Daca este necesara conformitatea cu dispozitiile legale cu privire la acest domeniu

Save