După mai multe articole citite și probabil tot atâtea filme documentare și interviuri realizate cu nutriționiști, mai mult ca sigur știi deja că gustările de peste zi pot fi aproape la fel de importante ca și mesele în sine. Gustările atent alese îți satisfac pofta de ronțăială, pot prelungi senzația de sațietate și te pot ajuta să mănânci mai puțin la următoarea masă adevărată.

Conform Dr. Oz, cele mai importante calități ale unei gustări ar fi raportul de volum-calorii, plăcerea gustului și beneficiile pentru sănătate. Totuși, trebuie să știi că gustările pot face mai mult decât atât! Pe lângă alimentele care pot arde grăsimea nedorită, Dr. Oz ne recomandă 5 gustări naturale care, consumate în cantități moderate între mese, te pot ajuta să mai scapi de kilogramele în plus. Iată care ar fi acestea:

Smochinele

Smochinele sunt o sursă majoră de fibre, care prelungesc senzația de sațietate pentru mai mult timp și ajută metabolismul. În plus, îți satisfac pofta de dulce. În sezon consumă 2-3 smochine proaspete ca gustare, iar în afara sezonului alege-le pe cele uscate. Ai grijă, doar, să nu mănânci mai mult de 3-4 pentru că sunt bogate în calorii.

Leguminoasele

Leguminoasele ajută la dezvoltarea bacteriilor bune din intestine și reduc inflamațiile ce duc la îngrășare. Pregătește-ți 2-4 linguri de fasole bătută într-un recipient sau consumă boabe de năut fierte ca gustare. Sunt delicioase!

Pepenele

Este adevărat că sezonul pepenilor este destul de scurt. Când ai ocazia, însă, alege să introduci pepenele ca gustare în meniul tău zilnic. Pepenele este plin de aminoacizi, stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor.

Fisticul

Fisticul are foarte multe fibre, proteine și grăsimi sănătoase, care îți conferă senzația de sațietate și te împiedică să mănânci prea mult. Nucile de Macadamia sunt, de asemenea, o alegere foarte bună pentru că intensifică arderile, fiind de un real ajutor în curele de slăbire.

Semințele de pin

Bogate în grăsimi polinesaturate, semințele de pin ajută la arderea caloriilor, chiar dacă nu ești o persoană foarte activă.

Așadar, nu renunța la poftele dintre mese, ci ai grijă să alegi cu atenție gustări delicioase și sănătoase!