Flyerele sunt considerate cele mai bune instrumente de promovare atat ca efect dar si ca raport rezultat pret cum arata si studiile din domeniu. Doar 10 secunde e perioade in care o persoan primeste un asemenea material si decid daca il pastreaza sau nu.  Flyerele trebuie sa poata sa raspunda la trei intrebari in 10 secunde.

Peste jumatate din persoanele care primesc flyerele cauta in ele promotii sau noutati. Un flyer care are un continut strict informativ sau doar descriptiv cu scopul de prezentare va fi sortit esecului. Rata de esuare a companiilor in cazul persoanelor care nu respecta aceste aspecte creste atuncic and nu se asigura o buna distributie pentru materiale.

Fonturile si grafica folosite trebuie sa contina si elemente de design artitic si un volum de scris ori un mesaj care trebuie sa fie analizate cu atentie. Nu folositi acelas flyer in mai multe promotii ci incercati sa nu enumerati doar liste lungi de servicii, de preturi si de produse. Pentru descrieri va recomandam brosurile sau pliantele si nu flyerele. De asemenea, se recomanda ca promovarea pentru produsele noi prin flyere sa aiba loc in mod cat mai constant pe tot anul. Clientii apreciaza firmele active in comunicare. Flyerele au si ele rolul de a fideliza clientii care exista deja insa va recomandam sa nu repetati campaniile si mesajele, flyerele si culorile pentru ca publicul se poate plictisi.

Sunt din ce in ce mai multe procese care au nevoie de o foarte buna conexiune la internet si de un calculator. Sunt si instructiuni mai simple care inca au un efect iteresant si care nu trebuie sa fie ignorate si in aceasta categorie vom include si toate metodele pentru reclama care implica inmanarea de pliante, de flyere si brosuri.