Sunt mai multe tipuri de pliante si de brosuri cu marimi si forme diferite dar cu doua lucruri in comun si anume ca toate sunt distribuite gratuit si reprezinta o forma directa de mareting. O brosura publicitara se imparte de multe ori pe strada sau este distribuita impreuna cu produse si alte materiale promotionale ori este inmanata clientilor atunci cand viziteaza firma si este transmisa prin posta.

Pliantele sunt forme eficiente de promovare desi sunt exploatate in mod necorespnzator si nu vor avea niciodata efectul dorit. Tipul acesta de plante va ofera mai multe informatii si nu sunt complementare unui site. Aceste metode sunt folosite pentru a promova evenimentele si proiectele organizatorilor si ofertele unor retaileri dar si serviciile bancare.

In interiorul unui flyer trebuie sa se afle toata informatia de care cititorii au nevoie. De asemenea, atunci cand vorbim despre pliante ar trebui sa raspundem la mai multe intrebari: ce durata de viata are pliantul pe care il vindeti? Este un pliant pe termen scurt care se arunca dupa ce este studat sau unul pe termen lung care trebuie sa reziste cat mai mult pana cand apare un alt pliant.

Daca vreti sa personalizati brosura sau pliantul trebuie sa luati in calcul si tiparul digital pentru ca acesta va permite sa le personalizati cu numele destinatarilor sau sa realizati coperte diferite pentru grupuri distincte de clienti. Hartiile pe care le folositi au un rol important pentru a va putea asigura ca destinatarii sunt atrasi de tot ceea ce primesc si sunt incurajati sa le citeasca si sa le deschida.

Daca pliantul are mai multe imagini colorate, tipul de hartie va face in mod cert diferenta dintre tiparul excelent si unul normal. Hartiile lucioase vor reda si cele mai bune rezultate si in cazul in care vreti sa fiti mai creativi atunci hartiile mate si chiar cele care nu sunt cretate va vor oferi rezultate exceptionale.