Casa de expeditii este secretul transporturilor de succes

de | mart. 23, 2017 | Servicii

Casa de expeditii este un element-cheie in cadrul oricarui transport. Rolul sau este acela de a intermedia legatura intre transportatori si clienti. Practic, daca exista o companie sau un individ care doreste realizarea unui transport in interesul sau, va apela la o casa de expeditii care sa ii faca legatura cu un transportator. De asemenea, daca un transportator este in cautare de proiecte noi, acesta va lua legatura cu o casa de expeditii pentru a-i facilita accesul la clienti noi.

Cum functioneaza o casa de expeditii?

Aceasta veriga in lantul transporturilor este, inainte de orice, un facilitator. Insa rolul sau este cu mult mai important fata de ce ar putea parea la o prima vedere, asa cum vom vedea mai jos.

Casa de expeditii actioneaza ca un intermediar intre transportator si cei ce doresc transportarea de marfuri. Pentru serviciile sale, casa de expeditii percepe un comision, ce este platit de catre beneficiarul transportului. Uneori, aceasta se poate ocupa inclusiv de serviciile vamale sau de depozitarea marfurilor sau chiar transportul lor pana la sediul beneficiarului, de la locul de vamuire.

Mai multe detalii despre o casa de expeditii gasiti pe urmatorul site: https://rilvan.eu/ro/

Care sunt avantajele colaborarii cu o casa de expeditii?

Dincolo de usurinta de a contacta partea unui transport de care o entitate este interesata, casa de expeditii indeplineste si alte roluri, mult mai importante, demne de luate in seama.

casa de expeditii

Cel ce merita cel mai mult detaliat implica salvarea unor costuri pentru ambele parti si este facilitata de baza de date pe care o astfel de companie o are la dispozitie. Mai exact, casa de expeditii poate jongla cu transporturile pe care le organizeaza, astfel incat sa le uneasca pe cele ce au in comun punctul de plecare sau destinatia.

Mai concret, daca un client doreste transportarea unor marfuri din orasul X catre orasul Y, in cazul necolaborarii cu o casa de expeditii, ar trebui sa asigure transportatorului plata atat pentru drumul dus, cat si pentru cel intors, chiar daca acesta s-ar intoarce fara niciun fel de incarcatura in interesul clientului sau. Si de cele mai multe ori, ar fi vorba despre vehicule mari, cu consum de combustibil pe masura. Insa in cazul colaborarii cu o casa de expeditii, aceasta s-ar putea asigura ca transportatorul sa fie pus in legatura cu o alta companie, un alt client, care doreste realizarea unui transport fix pe ruta de intoarcere a acestuia.

Prin urmare, ar reduce considerabil costurile atribuite transportului pentru client. Din punctul de vedere am transportatorului, este si aici un avantaj, intrucat acesta, pe de o parte are acces la o categorie mai larga de clienti, iar pe de alta are o cerere mult mai mare de transporturi, astfel incat nu este nevoit sa accepte doar clienti dispusi sa acopere costurile astronomice ale unui transport dus-intors.

Casa de expeditii este un partener de succes atat pentru transportatori, cat si pentru clienti

Practic, o casa de expeditii este asul din maneca oricarui transportator si oricarui client de transporturi, fiind elementul care salveaza si timp si bani pentru cei doi actori ai transportului, fiind in acelasi timp si o garantie pentru cei doi participanti la aceasta activitate, intrucat expertiza sa larga si gama variata de colaboratori ii permite selectarea celor care sunt de incredere.

Companiile de pe piata romeansca ce pun la dispozitie astfel de servicii sunt putine, insa printre acestea se numara RILVAN Group, o companie cu vechime atat in Romania, cat si peste hotare, ce ofera o gama larga de servicii, inclusiv cel de casa de expeditii si garanteaza pentru caliatea recomandarilor facute.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.050)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]