Paşii spre prima bicicletă a copilului

de | mart. 6, 2017 | Alte sporturi

Mersul pe bicicletă poate fi o provocare pentru mulţi dintre copii, în cele mai multe cazuri se despart cu greu de roțile ajutătoare, chiar dacă aproape toți îşi doresc să reușească. Pentru că şi ei la rândul lor au fost copii, părinții ar trebui să cunoască sentimentul şi să încerce să introducă bicicleta în viaţa copiilor de la o vârstă cât de fragedă, mai ales dacă vorbim despre părinți iubitori de bicicletă. Chiar dacă nu sunt destul de mari încă pentru a merge singuri pe bicicletă, cu siguranță se vor bucura să fie plimbați de către părinți. În această direcție, s-au dezvoltat tot mai multe accesorii care să le faciliteze copiilor mersul pe bicicleta alături de părinți.

Când copilul este încă mic, o remorcă de bicicletă poate fi alegerea ideală. Construită dintr-un cadru metalic şi acoperită cu material textil rezistent, este suficient de spațioasă pentru a plimba până la doi copii. Fie în parc sau pe drumul spre grădiniță, îi oferiţi micuțului posibilitatea să urmărească traseul. Totodată este ideală în excursii, fiind uşor de pliat şi împachetat în portbagaj.

Scaunul de bicicletă este alt accesoriu ce îl poţi achiziționa pentru a transporta copilul. Dotat cu un spătar înalt, centură de siguranţă şi suport pentru picioare, copilul tău este purtat în siguranţă. Nu trebuie să uităm de casca de protecţie atât pentru părinte cât şi pentru copil, esenţială ori de câte ori vă urcaţi pe bicicletă.

Odată ce copilul creşte şi este pregătit să pedaleze, însă nu suficient cât să fie independent, puteţi opta pentru o bicicletă remorcă. Practic este o bicicletă într-o roată, atașată de bicicleta adultului. Fiind dotată cu pedale, unele modele chiar şi cu ghidon, reprezintă o modalitate bună pentru un copil de a-şi începe antrenamentul pentru mersul pe bicicletă.

Când toate acestea nu se mai pretează vârstei, este momentul să faceţi o vizită raionului de biciclete de copii. Alegeţi o bicicletă de calitate împreună cu un echipament adecvat drumețiilor pe care urmeză să le parcurgeţi. În funcţie de traseul ales, este bine să aveţi în vedere următoarele echipamente: cască de protecţie, mască pentru faţă, genunchiere, cotiere, ochelari şi mânuşi.

Este ideal dacă includeţi unul din accesoriile de mai sus în primii ani de viaţă ai copilului. Pe lângă timpul petrecut împreună, copilul va deveni mai repede interesat şi curios de o experiență pe bicicletă.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.052)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]