Cadourile pentru barbati sunt tot mai diverse. Produsele de ingrijire personala sunt acum mai variate ca niciodata. Cele mai interesante produse sunt insa inspirate din vechile barbershopuri. Acestea au creat unele din cele mai interesante produse adresate barbatilor bazate pe experienta directa. In cautarea unui cadou pentru el, trebuie sa tinem cont si de calitatea produsului de barbershop dorit.

Idei de cadouri pentru barbati inspirate din barbershopuri

Vechile barbershopuri au stat la baza multor inovatii in materie de barbierit, ingrijirea parului sau aranjatul barbilor. Am selectat 5 idei de produse ce s-au facut cunoscute prin intermerdiul barbierilor:

Pomada pentru par

Pomada pentru par este, probabil, cel mai popular produs dezvoltat de marile barbershopuri. Pentru ca nu necesita cantitati uriase de materie prima, multe barbershopuri au putut dezvolta propria varianta a pomadei clasice care se recomanda pentru frizurile bine definite. Intre timp, pomada a evoluat inspre produse ce nu contin ceara si s-au diversificat pentru toate stilurile de par. Cele mai cunoscute produse pentru stilizarea parului sunt astazi fabricate de marile barbershopuri in intreaga lume si sunt net superioare produselor similare din supermarket.

Crema de ras

Crema de ras traditionala pare sa fi crescut impreuna cu barbershopurile. Primele creme pentru ras au aparut in Anglia, care dezvolta in paralel si primele aparate si lame pentru ras in cadrul industriei grele si in special in cea a otelului. Barbershopurile folosesc si astazi sapanurile sau cremele de ras specifice acelor vremuri pentruc ca si-au aratat calitatea in timp. Cremele traditionale fabricate astazi sunt bazate pe ingrediente clasice combinate cu ingrediente moderne ca uleiurile esentiale. Cand alegem o crema de ras pentru un cadou trebuie sa cautam si o aroma potrivita. Pentru zilele calde se recomanda aromele pe baza de citrice deoarece au un efect revigorant.

Aparatul de ras

Aparatele de ras a evoluat semnificativ de la aparitia barbershopurilor. Acestea au trecut dinspre briciurile clasice inspre variante mai sigure pentru a evita eventualele taieturi ale pielii. Aparataul de ras clasic a ramas cea mai versatila optiune pentru un barbierit bun. Indiferent de cate lame ar avea un aparat de ras modern, cel clasic ramne optiunea profesionistilor si in ziua de azi.

Piatra de alaun

Una din solutiile astringente folosite de barbershopuri este piatra de alaun. Aceasta se foloseste dupa barbierit pentru a calma pielea fetei si pentru a combate iritatiile. Piatra de alaun a reaparut in gama produselor pentru barbierit. Desi a fost folosit mult timp in barbershopuri piatra a disparut in ultimul deceniu din marile magazine. In schimb, barbershopurile moderne au reusit sa relanseze acest produs versatil care poate face obiectul unui cadou deosebit si rar in acelasi timp

Produsele pentru barba

Cele mai interesante produse noi create de barbershopuri sunt cele pentru barba. Fie ca vorbim de un ulei pentru barba, balsam sau ceara pentru mustati, barbershopurile au avut un rol esential in promovarea produselor pentru barba. Trebuie mentionat ca produsele pentru barba nu sunt produse noi, ele existand sub diverse forme din cele mai vechi timpuri. Barbershopurile au reusit insa sa le dea o forma moderna ce este usor de utilizat, cu un efect pe masura.

Iata doar cateva idei de produse pentru cadourile barbatilor ce sunt inspirate de barbershopurile din intreaga lume. In cautarea unui cadou cat mai original trebuie sa ne orientam si inspre produse cu adevarat inspirate.