Cum monitorizarea gps optimizeaza flota de vehicule

de | mart. 7, 2017 | Auto

Localizarea auto a început ca o tehnologie simpla, sub formă de puncte pe o hartă, spunand managerilor de flote unde au fost amplasate vehicule, dar nimic mai mult.

Timpul și tehnologia a schimbat acest lucru. Astăzi, telematica este tot mai utilizata de către flote pentru a gestiona și a măsura totul în timp real pentru siguranța soferilor.

Totul a inceput ca niste puncte pe o hartă

La începutul anilor 1990, monitorizarea GPS a fost pur și simplu o hartă cu puncte pe ea, spunand managerilor de flote atunci când un vehicul a fost sau nu a fost în mișcare și unde se afla.

„Pe măsură ce timpul a trecut și tot mai multe flote au început să adopte tehnologia GPS de urmărire, cererea a crescut si cerea caracteristici mai robuste, mai multe informații și în cele din urmă date mai accesibile pentru toti utilizatorii”, a declarat administratorul de la GPS1.RO  . 

Cea mai mare parte a schimbărilor din tehnologia de urmărire prin GPS au avut într-adevăr loc în ultimii cinci – șapte ani .

Au existat o serie de factori economici și practici care au trebuit să fie depasiti pentru a permite flotelor să facă mai mult decât sa vada unde se afla un vehicul și dacă acesta a fost în mișcare sau staționare.

Costul și ușurința cu care datele puteau fi accesate au fost unele problemele care impiedicau dezvoltatorii de a face mai mult.

„Doar conectarea și de a găsi locația vehiculului în urmă cu 15-20 de ani era foarte costisitor din cauza pretului pieselor hardware și de date prin satelit. Taxele celulare timpurii au fost încă un cost destul de prohibitiv pentru trimiterea de cantități mari de date telematice, care au fost o barieră mare la intrarea pe piață. Acest lucru s-a schimbat totul cand atât echipamentele hardware cât și taxele de date au scăzut pana la un nivel accesibil tuturor.

Monitorizarea gps din zilel noastre furnizeaza un feedback despre comportamentul conducătorului auto, poate fi un instrument puternic pentru gestionarea șoferilor și îmbunătățirea siguranței. Multe companii, au văzut beneficiile adusede instalarea echipamentelor gps pe flotele lor.

Care este dovada că monitorizarea prin gps poate influența siguranta flotei si a șoferului?

Monitorizarea vehiculelor prin gps este tehnologia care trimite, primeste și stocheaza informații prin intermediul dispozitivelor de telecomunicații instalate pe vehicule. Este o tehnologie care acoperă mai multe tehnologii de la bordul vehiculelor, tehnologii care colectează date pentru a monitoriza comportamentul șoferului (cum ar fi viteza, localizarea si accelerația), cu scopul de a primi înapoi rezultate ce influențează comportamentul soferilor și pentru a reduce riscurile de accidente atunci când oamenii se duc la muncă.

Unele studii arata ca efectele localizarii si monitorizarii prin gps cum ar fi :  reducerea exceselor de viteza, scaderea consumului de carburant, reducerea  uzurii vehiculului, nu sunt susținue pe termen nedefinit. Comportamentul poate reveni la cel initial după o perioadă de timp. Unele studii au dovedit ca vechiul comportament poate reveni dupa o perioada cuprinsa între patru și zece luni. Dacă efectul telematicii privind comportamentul poate disparea, este important să se  înțeleagă modul în care astfel de sisteme influențează comportamentul conducătorului auto în primele luni, astfel încât noi politici de gestionare pot fi puse în aplicare pentru a susține beneficiile impactului tehnologiei după expirarea acestei perioade.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]