Colectarea deseurilor medicale – o metoda de protectie a mediului

de | feb. 23, 2015 | Afaceri, Recomandat

colectare deseuri medicale

Fiecare membru al societatii umane este obligat prin lege sa mentina mediul cât mai curat si sa evite poluarea lui cât mai mult cu putinta. Protejarea mediului impotriva factorilor de poluare, care se pot prezenta sub mai multe forme, necesita pe lânga respectarea acestuia de catre locuitorii oraselor, si implicarea directa a unor firme de salubrizare, in ideea gestionarii si distrugerii deseurilor.

in ciuda metodelor adoptate cu privire la scaderea gradului de poluare al mediului inconjurator, existenta unor institutii publice sau private, ca de exemplu spitale, cabinete stomatologice sau laboratoare de analiza, impiedica acest lucru. Cele mai multe deseuri provin din cadrul domeniului medical, asadar ajutorul venit din partea firmelor de salubrizare specializate in colectarea deseurilor medicale este crucial.

Cum se realizeaza colectarea deseurilor medicale?

Deseurile medicale sunt deseuri care provin de la institutiile medicale sau de cercetare, si care prezinta un grad al riscului asupra organismului uman si mediului, extrem de ridicat. La baza colectarii deseurilor medicale se afla un sistem foarte bine pus la punct, iar in functie de tipul acestor deseuri, colectarea se realizeaza in diferite metode:

Colectarea deseurilor infectioase si intepatoare-taietoare: colectarea se realizeaza in cutii speciale prevazute cu un sistem de inchidere permanent, confectionate din polipropilena, material plastic rigid care prezinta riscuri mici de poluare a mediului la incinerare. Cutiile sunt de culoare galbena, având inscriptia ”Pericol biologic”;

Colectarea deseurilor chimice si farmaceutice: colectarea se realizeaza in recipiente speciale de culoare galbena, care prezinta unul dintre marcajele specifice pericolului, si anume ”Inflamabil” sau ”Toxic”.

Transportul acestor deseuri se realizeaza cu ajutorul unor vehicule special concepute pentru astfel de transporturi, in conditii de maxima siguranta pâna la locul unde urmeaza sa fie eliminate.

Ce urmeaza dupa colectarea deseurilor medicale?

Dupa ce deseurile medicale au fost colectate in containere, saci de colectare sau recipiente, acestea vor fi transportate de la unitatile sanitare la locul eliminarii acestora. Procesul de eliminare a deseurilor medicale colectate se realizeaza prin sterilizare, care presupune incalzirea acestora la o temperatura de aproximativ 151o C si injectarea apei in interiorul deseurilor. Aceasta metoda de sterilizare a deseurilor medicale poarta numele de ”caldura umeda”. Racirea si descarcarea sunt procesele care preced sterilizarea, procese in urma carora rezulta un materialul tratat.

Steryleco.ro – colectarea in siguranta a deseurilor medicale

Firma Steryl-Eco se ocupa cu transportul, eliminarea si colectarea deseurilor medicale, oferind solutii ecologice de colectare a deseurilor prin intermediul unui sistem de colectare bine pus la punct.

Transportul deseurilor este realizat cu ajutorul vehiculelor special amenajate, de catre persoane care sunt atestate pentru transportul de marfuri periculoase si care cunosc normele de igiena ce trebuie respectate. De asemenea, Steryl-Eco dispune de tehnologii moderne de procesare a deseurilor medicale, astfel ca riscurile biologice ale eliminarii deseurilor medicale sunt practic inexistente.

Mai mult, steryleco.ro ofera si consultanta in vederea obtinerii de facilitati financiare destinate platii serviciilor pe care le preteaza.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]