Alimentarea cu apa este esentiala pentru orice gospodarie. O sursa de apa potabila sau cel putin una pentru acoperirea necesitatilor de igiena, trebuie sa fie disponibila in zona, astfel ca trebuie sa verificati acest aspect inainte de a va apuca sa construiti o casa. Exista firme specializate care foreaza puturi de apa cu cele mai moderne tehologii, oferind apa potabila de cea mai buna calitate la un raport calitate pret imbatabil.
Cum alegem puturi de apa potrivite pentru nevoile noastre
Atunci cand dorim sa foram puturi de apa, trebuie sa ne consultam cu compania care le va executa, pentru a stabili o serie de detalii. In primul rand, e necesar sa vedem ce debit ne dorim de la put. In functie de necesitatile gorpodariei, se va seta debitul de apa necesar si din acest element vom putea deduce care ar fi adancimea si diametrul potrivit. Trebuie luat in calcul si faptul ca precipitatiile anuale nu sunt constante. Astfel ca de cele mai multe ori se recomanda saparea pana la o adancime destul de mare pentru a se asigura debitul de apa si pentru a se asigura ca apa nu a fost contaminata de activitatile umane curente.
In functie de elementele stabilite anterior, se alege tehnologia de forare si se stabilesc materialele care vor fi folosite in urmatoarele etape in cadrul forarii acestor puturi de apa.
Hidrarem – puturi de apa la cel mai bun raport cost/beneficiu
Hidrarem este o companie care se ocupa cu forarea de puturi de apa inca din 2008 si pe siteul www.foraje-puturi-de-apa.ro puteti gasi informatii utile din domeniu, precum si detalii despre toate serviciile pe care le ofera. Aceasta companie lucreaza doar cu profesionisti din domeniu, cu materiale de calitate si utilizeaza tehnologie dezvoltata in America. Raportul cost/beneficiu este unul foarte bun si manopera este de cea mai buna calitate.
Tehnologia folosita pentru forarea puturilor de apa
Tehnologia utilizata in forarea acestor puturi de apa este una de ultima generatie, potrivita pentru exploatarea straturilor acvifere care au o adancime medie sau mare. Forarea se face cu o instalatie de foraj hidraulica ce are o circulatie directa si utilizeaza un lichid de foraj care mai apoi este spalat. Initial, se sapa o gaura care trebuie largita pana se obtine un diametru propice. Apoi, se curata si se spala putul pentru a se asigura ca nu mai exista lichid de foraj. Spre final se executa carotajul electric pentru a se determina ce pozitie si ce caracteristici au straturile acvifere. In ultimele etape trebuie sa se realizeze coloana de tubare si filtrul de margaritar fin iar mai apoi se realizeaza denisiparea si spalarea finala precum si dezinfectia putului. Dupa determinarea paramentrilor de exploatare, putul poate fi dat in folosinta. Trebuie mentionat ca se va turna un dop din ciment care va izola panzele freatice din adancime de apele care nu sunt destinate consumului de la suprafata. In acest fel, consumatorul are siguranta ca apa este limpede si buna pentru consum. Datorita tehnologiei de ultima generatie, forarea acestor puturi de apa se poate face si in zonele mai greu accesibile.
Comentarii Recente