Tot ce trebuie sa stiti despre tabla decapata – ce este si unde se utilizeaza

de | feb. 9, 2017 | De Reținut

Tabla decapata este un material de constructii ce se obtine in urma unui proces tehnologic special si care isi gaseste utilizari intr-o varietate de proiecte. Acest material se gaseste, online, aici intr-o varietate de marimi ce au caracteristici utile intr-o gama foarte variata de aplicatii.

Tabla decapata – proces de productie

In cadrul procesului de productie pentru acest material se alege o etapa particulara si anume laminarea la rece. Pentru a se produce tabla decapata, otelul, materia prima din care aceasta se obtine, este trecut prin niste role care il preseaza si ruleaza de mai multe ori pentru a il subtia, tot acest proces avand loc la o temperatura foarte scazut, sub cea de recristalizare. Datorita acestui proces particular se pot obtine o serie de grosimi particulare. Procesul de laminare la rece ajuta ca tabla decapata sa ajung la grosimi mult mai stricte in comparatie cu procesul de laminare la cald.

tabla decapata

La finalul procesului de productie, acestui material i se aplica o pelicula uleioasa care il protejeaza impotriva actiunilor agentilor corozivi ce provoaca ruginire. Aceasta pelicula se indeparteaza insa usor in momentul utilizarii cu ajutorul unor solventi speciali.

Datorita procesul special de productie tabla decapata beneficiaza de trei caracteristici speciale

  1. Electromagnetice
  2. De formabilitate
  3. De sudabilitate

Pe langa aceste trei caracteristici speciale, tabla decapata prezinta o calitate foarte buna a suprafetei si de asemenea, o precizie dimensionala.

Tabla decapata poate fi vopsita sau zincata

Avand in vedere faptul ca ofera o varietate mare de utilizari, acest material poate fi vopsit dupa cerintele proiectului respectiv. De asemenea, prin procesul de zincare i se ofera acestuia o durata de utilizare mai ridicata, deoarece i se va mari rezistenta la actiunea agentilor corozivi care il pot afecta.

In cadrul caror aplicatii este utilizata tabla decapata?

Dupa cum am mentionat anterior, acest material se utilizeaza in general pentru realizarea pieselor de raman vizibile. Astfel, specialistii utilizeaza tabla decapata pentru a realiza piese pentru bunuri de larg consum (aparatura electrocasnica) si in industria constructoare de masini. De asemenea, aceasta mai este utilizata pentru anumite piese de mobilier, rafturi de depozitare, diverse constructii metalice, panouri publicitare de mari dimensiuni, masini agriole, parapeti pentru autostrazi si asa mai departe.

Mai mult decat atat, tabla decapata mai este utilizata si pentru realizarea de acoperisuri, mai ales datorita faptului ca poate fi vopsita si zincata!

Particularitatile acestui material fac ca utilizarea acestuia sa fie alegerea specialistilor atunci cand au nevoie de calitatile mentionate anterior.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]