Cateva detalii tehnice despre tabla neagra striata de pe mesterumanole.ro

Tabla neagra striata este un material metalurgic (realizat din otel) ce este utilizat de specialisti in realizarea cailor de acces ce se regasesc in medii cu umezeala ridicata.

Tabla neagra striata are doua fete: una neteda si perfect dreapta si una ce contine o serie de striatii proeminente, de unde i se trage si numele de „striata”. Astfel, datorita acelor striatii tabla neagra striata devine un material antiderapant si de aceea este utilizata in medii un umeazeala ridicata, deoarece protejeaza persoanele impotriva alunecarii. Evident, aceasta se utilizeaza cu fata cu striatii in sus.

Domeniile in care specialistii utilizeaza tabla neagra striata

Dupa cum precizam mai sus, acest material este utilizat in special pentru realizarea cailor de acces din mediile cu umezeala ridicata. Astfel, aceasta este utilizata in realizarea constructiilor navale si auto, dar si in realizarea rampelor de acces din domeniile industriale, civile si gospodaresti. De asemenea, tabla neagra striata se utilizeaza si in realizarea de ambulante si masini de pompieri.

Ce calitati are tabla neagra striata?

tabla neagra striata

Specialistii recomanda tabla neagra striata pentru a fi utilizata in domeniile recomandate mai sus datorita calitatilor pe care aceasta le are.

  • In primul rand, calitatea de material anti-derapant este cam cea mai importanta si este principalul motiv pentru ca aceasta este utilizata.
  • Avand ca materie prima din care este realizata, otelul, tabla neagra striata preia calitatile pe care materia sa prima le are. Astfel, aceasta este un tip de material foarte durabil si rezistent la uzura si socuri mecanice.
  • De asemenea, faptul ca se utilizeaza in medii in apa este des intalnita, acest material rezista foarte bine la actiunea agentilor corozivi ce se regasesc in apa sau alte fenomene la care aceasta este expusa.
  • Structura robusta este o alta calitate ce a contribuit la utilizarea din ce in ce mai deasa a acestui material, iar faptul ca este rezistenta la uzura a facut ca acest material sa aiba si calitatea de auto-drenaj. Astfel ca apa nu ramane niciodata pe ea, aspect ce asigura o buna circulatie pe acest material.

In concluzie, parerea specialistilor este ca tabla neagra striata este cea mai buna solutie pentru a asigura o cale de acces sigura in medii unde apa se regaseste des. De asemenea, utilizand acest material proiectele vor fi unele durabile, rezistente si sigure!

Acest material de la Mesteru Manole beneficiaza si de un raport intre calitate si pret foarte bun!