Duliile sunt componentele corpurilor de iluminat unde se monteaza becurile. Sunt inventate de catre Thomas Edison si au aparut in mod oficial pe piat din anul 1909 fiind brevetate de catre Mazda. In mod normal becurile au o baza metalica ce poate sa se infileteze spre dreapta si care intra intr-un abajur. Ele se conecteaza cu ajutorul unui contact neutru. In America si in Europa  duliile acestea sunt folosite  pentru iluminatul general. In momentul in care a aparut curentul electric ele aveau o dimensiune standard si mai multe aplicatii decat becurile si erau conectate cu fire. In prezent duliile sunt facute tinand cont de mai multe standarde si de mai multe dimensiuni.

Sunt mai multi oameni care intreaba ce becuri sa cumpere si cum sa cumpere becurile pentru ca ele sa se potriveasca cu corpurile de iluminat pe care le au. Tehnologiile avanseaza rapid si transforma banalele obicete in masinarii care atunci cand sunt cumparate pot sa ne puna in dificultate. Ne propunem in acest articol sa detaliem mai multi parametri dupa care va puteti ghia in acest moment cand va alegeti becurile led. Cumparati tinand cont de tipul de dulie de care veti avea nevoie si de dimensiune, forma sau designul pe care becul il are dar si de dimensiunea clasica de alimentare si de clasele energetice.

Nu va uitati dupa watii si alegeti tinand cont de lumeni. Daca plecam de la acest parametru si ne raportam la becurile cu indadescenta putem sa va spunem ca un flux luminos cu 1000 de lumeni este produs de un bec cu incandescenta care are 75 W, un bec economic cu 14W sau unul cu LED in jur de 11W.

Va sfatuim sa nu va raportati doar la nivelul de iluminare care e produs de becurile cu incandescenta si sa va ganditi si de ce luminozitate va fi nevoie in locul in care va montati becurile LED. Nu de putine ori existau si zone ori camere iluminate slab ori prea puternic.

Va sfatuim sa va raportati doar la nivelul de iluminare care e produs de becuri cu incandescenta si sa va ganditi si de ce luminozitate aveti nevoie in locurile unde montati becurile cu LED. Nu de putine ori in trecut existau numai zone sau camere care aveau probleme cu iluminarea.