Afla cum amenajezi corespunzator dormitorul unui adolescent

de | ian. 21, 2017 | Afaceri, Life

Modul in care sunt amenajate camerele dintr-o casa au o influenta directa asupra starii noastre de bine. Indiferent de camera in care ne petrecem cel mai mult timp, ideal este ca toate sa ne ofere confortul necesar. Toate elementele si stilul decorativ ales trebuie sa insufle o ambienta calda si primitoare.
lecturatul in patul din dormitorul tinerilor

Dormitorul reprezinta cadrul intim in care fiecare isi gaseste linistea si isi reincarca energiile dupa o zi lunga si obositoare. Insa pentru adolescenti, dormitorul este mai mult decat atat. Acesta nu este numai un spatiu destinat odihnei, ci locul unde ei isi fac temele, unde isi invita prietenii, unde isi exprima personalitatea.
invatatul si cititul in patul din dormitor

Cu toate ca parintii amenajeaza camerele copiilor inca de cand sunt mici, ei trebuie sa tina cont ca odata ce acestia cresc, mobilierul trebuie sa fie schimbat. Nu-si mai au locul patuturile mici, masutele, mini-scaunelele sau perdelele foarte colorate.

Vrei sa faci o schimbare in camera copilului tau? Acesta a ajuns deja la varsta adolescentei si este destul de greu sa alegeti ceva impreuna? In acest caz, trebuie sa te orientezi catre magazine care creaza mobila speciala pentru tineri si o sa vezi ca veti ajunge la un compromis. Daca vrei sa dai o nota cu totul aparte camerei copilului tau, este esential sa inlocuiesti toate elementele care ar putea da impresia ca aceea inca este camera unui copil mic.

adolescenta in dormitor

Adolscentii sunt exact la varsta la care le este deosebit de greu sa accepte schimbarile si, mai ales, propunerile parintilor. Procesul de maturizare este dificil, insa chiar si amenajarea corespunzatoare a camerei va fi benefica acestuia. Bineinteles, dormitorul unui tanar trebuie sa ii satisfaca toate nevoile, iar piesele de mobilier sa fie selectate cu atentie pentru a-i fi cu adevarat folositoare. Un tanar petrece mai mult timp in dormitor decat in orice alta camera, asa ca sunt anumite elemente ce nu trebuie sa ii lipseasca.

Iata ce elemente de mobilier nu trebuie sa lipseasca din camera unui adolescent:

dormitor pentru tineri

  1. Biroul trebuie sa fie mare si bine compartimentat, astfel incat sa aiba loc special pentru depozitarea caietelor si a cartilor. De asemenea, ar fi de preferat ca acesta sa poate sustine si calculatorul si sa lase suficient loc tanarului pentru atunci cand isi va face temele. Mai mult, cu cat acesta va ocupa mai putin spatiu va fi mai bine, iar optiunea de a fi extensibil este ideala.
  2. Patul este esential sa fie cat mai mare si sa ii permita sa se odihneasca cat mai bine. Bineinteles, salteaua joaca un rol important in confortul adolescentului. De cele mai multe ori, tinerii prefera sa invete in pat, tocmai pentru ca se pot concentra si pot retine mult mai bine in mediul cel mai familiar lor. Cu cat acesta este mai modern, cu atat un tanar va fi mai multumit si fericit. Daca spatiul nu iti permite achizitionarea unui pat matrimonial, atunci fa un compromis si alege o canapea extensibila.
  3. Sifonierul nu trebuie sa fie foarte mare, insa exact atat cat sa ii permita sa isi puna toate hainele si sa nu le lase aruncate prin casa. Cauta un sifonier foarte bine compartimentat, care sa ofere posibilitatea sa pui si hainele pe umeras. Intrucat fetele sunt innebunite dupa oglinzi, poti alege un sifonier care sa le aiba incorporate. Ideale sunt sifonierele cu usi glisante. Producatorii au inteles foarte bine nevoile clientilor si pun la dispozitia lor o multime de sifoniere foarte bine compartimentate si de dimensiuni mici.
  4. Rafturile de perete sunt foarte utile, intrucat adolescentii tind sa adune tot felul de lucruri pe care le depoziteaza pe unde apuca. De aceea, daca vor avea spatiu suficient, ei vor reusi sa le aranjeze si sa gaseasca imediat orice. In acest mod, un copil dezordonat se va transforma intr-unul ordonat si va sti intotdeauna unde este ceea ce cauta si de care are nevoie.
  5. Noptierele sunt ideale pentru orice domnitor. Fie ca adolescentului tau ii place sa citeasca si sa stea pana tarziu, fie ca doar are nevoie de un spatiu in plus de depozitare, aceste elemente de mobilier sunt perfecte.
  6. Fotoliile tip sac sau bean bag sunt extraordinare pentru adolescenti. Ele pot fi amplasate oriunde si reprezinta locul acela moale unde ei se aseaza fara probleme. Un bean bag se adapteaza usor dupa forma corpului si este rezistent, practic si comod.
  7. Scaunul pentru birou trebuie sa fie extrem de confortabil. Un tanar sta foarte mult pe el, indiferent ca isi face temele sau petrece timp la calculator, asa ca scaunul ideal este cel ergonomic. Fara indoiala, pentru o pozitie corecta si pentru a preintampina problemele de sanatate este ideal ca scaunul ales sa fie cat mai comod. Te poti orienta dupa principalele lui caracteristici si poti cauta unul care sa aiba inaltime reglabila, sa fie dotat cu roti, sa aiba sezutul moale, iar spatarul sa fie reglabil.

In ceea ce priveste culoarea elementelor de mobilier, ar fi bine sa te orientezi si in functie de gusturile copilului tau. In fond, el va petrece cel mai mult timp in camera sa. In orice caz, pe langa aceste elemente, trebuie sa aveti in vedere si alte cateva elemente ce pot schimba cu totul o camera. Acestea sunt:

exemplu de dormitor tineresc

  • perdelele – ele nu mai trebuie sa fie foarte colorate sau sa aiba diferite personaje pe ele, ci trebuie sa denote o eleganta aparte;
  • tablouri – acestea pot schimba cu totul o camera si, fiind vorba de un adolescent, ele trebuie sa fie cat mai moderne;
  • fotografii – daca camera sa este plina cu fotografii de cand era copil, acestea trebuie sa fie neaparat puse intr-un album foto;
  • plusurile – numarul lor trebuie sa fie diminuat pentru a lasa impresia de spatiu aerisit si degajat. In plus, niciun adolescent nu se mai joaca cu jucarii de plus.

camera adolescentului

Prin urmare, dormitorul este camera in care un adolescent petrece cel mai mult timp si, de aceea, acesta trebuie sa fie amenajat pe gustul sau. Bineinteles, sunt cateva elemente de mobilier ce nu pot lipsi niciunei camere, precum cele amintite, dar si elemente care pot schimba cu totul atmosfera acesteia.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]