5 situatii in care mami trebuie sa aiba grija mai mult de bebe

de | ian. 19, 2017 | Life

Bebelusul este o fiinta extrem de sensibila care nu are posibilitatea sa spuna ce este in neregula. El doar plange. Mami il spala, il hraneste, il alinta – deci il creste, insa uneori poate ca nu face aceste lucruri foarte bine si asa apar situatiile in care mami poate sa faca mai mult si mai bine decat in momentul actual.

  • Spalatul bebelusului

baita bebe

Aceasta operatiune se face des, atata timp cat dupa indepartarea scutecului, servetelele umede sunt la indemana. Spalarea generala a micutului/micutei ii deschide acestuia porii, si daca este o temperatura normala in camera in care este pus pe spate pentru a fi imbracat, atunci s-ar putea sa raceasca. Acea camera trebuie sa fie incalzita putin mai mult decat de obicei, cel putin in primele 30 de minute dupa baita, timp in care porii pielii bebelusului se inchid.

  • Hranirea acestuia

hranirea cu biberonul a sugarului

In regula, mami nu alapteaza fiindca este mai complicat, insa biberonul este o inventie de cand lumea si pamantul. Insa toate mamele isi hranesc copilul (si la) biberon, ce ar putea face mai bine o mama in acest sens? In primul rand, trebuie sa stie ca de curand s-au inventat alte modele de biberoane, precum cele anti-colici, cele cu tetina cat mai asemanatoare sanului mamei si cele care tin, precum un termos, laptele la aceeasi temperatura chiar si pentru 15 minute! De modelele acestea are bebe nevoie si are parte de ele daca mama isi gaseste putin timp sa intre pe Babyneeds.ro, sau pe Internet la modul general, si sa vada ce optiuni are.

  • Alintul celui mic

alintare bebe

Pentru ca bebe chiar sa se simta iubit, trebuie ca in acelasi timp mama sa il alinte si sa se joace cu el. Bineinteles, asta vine in mod natural de la mama, dar trebuie sa tina cont sa il alinte si in acelasi timp sa se joace cu el. Bebelusul are nevoie de ambele modalitati de interactiune cu fiinta suprema din viata lui, si daca se poate ca acestea sa se intample in acelasi timp, este cu atat mai bine!

  • Imbracatul prichindelului

Hainele de copii sunt diversificate, insa mami ar trebui sa se gandeasca mai putin la modelul potrivit si sa aiba grija in primul rand la dimensiunea hainutelor si la grosimea lor. Poate ca tendinta de a il „infofoli” pe bebe nu este o alegere prea buna – va transpira si pe urma toti curentii reci de aer pe care mami nu ii sesizeaza vor pericilita sanatatea acestui sensibil copilas.

  • Plimbatul cu caruciorul

Daca proaspata mamica isi plimba copilul, dar nu foarte des, si il tine in casa pentru ca in casa este cald si bine, este posibil sa nu procedeze chiar cum trebuie. Pentru orice om, indiferent de varsta, aerul liber si contactul direct cu soarele fac bine atata timp cat doar sunt gustate si nu ajung sa copleseasca. Iata de ce plimbarile pe afara trebuie sa se faca destul de des, pe timp de vara cand adultii nu sunt sfatuiti sa stea in casa si pe timp de iarna cand, bineinteles, nu e viscol si nici ger.
plimbat bebe iarna

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.049)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]