Sofatul pe Timp de Noapte- Sfaturi si Ponturi

de | ian. 28, 2017 | Auto, Auto-Moto, Sfaturi Auto

Sofatul pe timp de noapte poate reprezenta o provocare pentru multi. Soferii incepatori sunt predispusi celor mai multe riscuri atunci cand conduc pet imp de noapte, intrucat sunt lipsiti de experienta.

Altora, condusul pe timp de noapte le da o stare de nervozitate, nesiguranta. Condusul noaptea este mai periculos din cauza reducerii vizibilitatii nu doar pentru alte vehicule, dar si pentru ciclisti si pietoni.

Vizibilitatea redusa poate avea loc si prin orbirea de catre farurile altor vehicule. In acest articol aveti explicate cateva situatii pentru condusul noaptea pentru prima data, condusul pe timp de noapte in siguranta, precum si varii conditii ce pot face condusul pe timp de noapte periculos.

Cateva procese de intretinere pot face condusul pe timp de noapte mai sigur si mai usor. Desi aceste procese de intretinere de baza pot suna firesc, multi soferi le neglijeaza. Aceste procese de intretinere ar trebui sa includa:

Stergerea geamurilor masinii
Pe cat suna de evident, nu este vorba despre mizeria pe care o observi pe geam. Parbrizul, in special, se poate murdari, evident, in exterior, dar uneori se poate depune o pelicula subtire de mizerie si pe interior. Cauza poate fie fumatul in masina, sistemul de ventilatie al masinii sa circule aer cum impuritati, precum si procesul numit degazarea ,ce inseamna eliberarea de plastifianti.

Curatarea farurilor
Curatarea farurilor masinii va ajuta la reducerea orbirii celorlati soferi. Pelicula subtire de praf si ulei ce se depune pe faruri distorsioneaza lumina si provoaca orbire pentru soferii care circula din sens opus. Curatarea farurilor va avea efecte benefice si asupra dumneavoastra, intrucat va creste distanta de vizibilitate atat pentru faza lunga, cat si pentru faza scurta.

Verificati-va vederea
Efectuarea unui control la oftalmolog este ceva ce multi dintre noi neglijeaza pentru perioade lungi. Pe langa deteriorarea obisnuita a vederii in timp, pot fi descoperite alte probleme ce afecteaza vizibilitatea pe timp de noapte. Glaucomul si cataractele sunt afectiuni cunoscute ce cauzeaza probleme condusului noaptea.

Evitati sa priviti farurile din sens opus
Cel mai important lucru de tinut minte pe drumurile neluminate, orbirea farurilor masinilor care circula din sens opus pot cauza panica. Feriti-va privirea de farurile din sens opus privind in partea dreapta a drumului, urmarind marcajul pentru a va pastra pozitia pe sosea. Daca orbirea este puternica, incetiniti sau opriti masina. Asigurati-va insa ca nu aveti o masina in urma dumneavoastra prea aproape, intrucat franarea brusca poate cauza mai multe probleme decat efectul de orbire.
Sofatul pe timp de noapte da batai de cap chiar si soferilor experimentati. Pentru a fi pregatiti si a sti cum sa reactionati in situatii neprevazute, vizitati catalogul www.scoli-soferi.net.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]