Sfaturi pentru evitarea accidentelor

de | ian. 27, 2017 | Auto, Auto-Moto

Viteza mare

Accidentele rutiere legate de excesul de viteza au ca rezultat aproximativ un sfert din totalul deceselor. A circula cu viteza nu este numai periculos, dar va creste consumul de combustibil, iar timpul economisit in timp ce ati circulat cu viteza este mult mai mic decat ati crede. De exemplu, mergand cu 150km/h in loc de limita legala de circulatie pe autostrada de 130km/h, poate creste consumul de combustibil cu pana la 25% iar pe o distanta de 100 km se vor economisi aproximativ 6 minute.

  • Condus in siguranta
    Este mult mai sigur si ieftin sa va planificati excursia si sa va alocati suficient timp pentru a o duce la capat. Daca intarziati, chiar conteaza? Merita riscul unui potential accident? Aduceti-va aminte data viitoare cand depasiti viteza legala urmatoarele aspecte:

    • cresterea riscului de accident, ce va afecta si pe ceilalti, nu doar pe dumneavoastra
    • cresterea consumului de combustibil
    • riscul de fi amendat fie de radare fixe, fie de patrule mobile

Pierderea controlului masinii

Pierderea controlului masinii se datoreaza unui sofer care nu adapteaza viteza la conditiile de drum sau de vreme. O treime din totalitatea accidentelor rutiere se datoreaza acestei cauze.

  • Condus in siguranta
    Cu totii suntem constienti cat de periculoase pot fi drumurile pe timpul iernii, dar multi pierd controlul in timpul lunilor calduroase. Un drum uscat pe o perioada lunga va produce un amestec de ulei si lubrifiant care atunci cand nu ploua, nu reprezinta un pericol. Dar indata ce suprafata soselei vine in contact cu apa, acest amestec se va ridica la suprafata apei, facand drumul foarte periculos pana cand va fi spalat. Daca intampinati astfel de conditii, reduceti significant viteza de deplasare, in special in curbe, si mariti distanta de circulatie dintre dumneavoastra si masina din fata.

Acvaplanarea

O alta problema asociata vremii umede este acvaplanarea. Aceasta are loc cand un strat de apa se formeaza intre suprafata soselei si cauciurile masinii, si , in functie de anumiti factori, poate duce la pierderea complete a controlului masinii. Daca ati experimentat vreodata, stiti ca acvaplanarea este unul din cele mai terifiante momente. Cititi ghidul pentru minimizarea efectelor acvaplanarii si cum sa redobanditi controlul.

Alte sfaturi pentru condus in siguranta

Urmatorul ghid furnizeaza ponturi pentru a circula in siguranta pe soselele din Romania

  • Sofatul defensiv
    Stilul defensiv de sofat este o tehnica avansata de condus ce utilizeaza multe din abilitatile obtinute la scoala de soferi. Aceste abilitati imbunatatite permit soferului sa previna si sa creasca sansele evitarii unor eventuale accidente.

Va recomandam sa vizitati catalogul www.scoli-soferi.net pentru a afla si alte metode de a evita un accident.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]