Este perfect normal sa te simti ingrijorat la primele lectii de condus, dar fii sigur ca instructorul are experienta cu elevi emotivi si se asteapta ca tu sa ai aceste emotii de inceput. El va fi prietenos si rabdator, nu va avea asteptari prea mari de la tine de la prima lectie si va incerca din rasputeri sa te linisteasca.

Aceste emotii nu tin neaparat de prima lectie de condus. Multi elevi isi pastreaza aceasta stare de nervozitate la fiecare lectie de condus. Si asta este ceva normal, dar intensitatea emotiilor ar trebui sa scada pe masura ce lectia incepe. Daca ai probleme in ceea ce priveste starea emotiva in timpul lectiilor de condus si crezi ca asta te impiedica sa progresezi, trebuie sa gasesti o modalitate sa te linistesti.

Emotiile primei lectii de condus sau la inceputul fiecarei lectii sunt perfect normale. Insa, daca acestea persista pe parcursul fiecarei lectii, poate reprezenta o piedica in procesul tau de progresare si invatare. Vei avea nevoie sa analizezi daca cel care iti produce aceasta stare este instructorul, sau chiar tu.

Instructorul nu trebuie sa tipe sau sa se enerveze atunci cand gresesti. Pana la urma, esti acolo sa inveti. Multi instructori dau o stare de relaxare elevilor si chiar se amuza in timpul lectiilor. Daca ai emotii in timpul lectiilor pentru ca iti e teama sa nu iti superi instructorul, va trebui sa rezolvi acest aspect. Fie ii explici asta instructorului si ii spui ca aceasta situatie trebuie sa inceteze, fie schimbi instructorul.

Daca instructorul nu este cauza, va trebui sa stabilesti de ce pui presiune pe tine. Pot fi multe motive. Cel mai des intalnit este faptul ca ti-e frica sa nu provoci un accident. Instructorul este calificat sa predea elevilor si, de asemenea, masina are controale duble, ce vor permite ca ei sa actioneze pentru a evita un accident, asadar este putin probabil ca acesta sa aibe loc. Oricum, orice accident este acoperit de asigurarea instructorului.

Un alt motiv des intalnit pentru emotiile orelor de condus este faptul ca elevii au asteptari prea mari de la ei. Nu incerca sa faci totul perfect de la inceput. Din greseli se invata. Relaxeaza-te, stai de vorba cu instructorul pe timpul lectiilor, vei invata mult mai mult.

Daca simti ca instructorul te preseaza, ducand la multe greseli, cere-i sa incetineasca putin si sa o luati pas cu pas. De asemenea, este bine sa va rezervati 2 sau 3 lectii de condus pe saptamana, nu doar una. O singura lectie pe saptamana lasa prea mult timp de pauza, ingrijorandu-te ca ai uitat totul.

Vizitati catalogul www.scoli-soferi.net pentru o descriere detaliata a fiecarei tipologii de instructor auto precum si alte