Introducere in primele lectii de condus

de | ian. 19, 2017 | Auto

Primele lectii de condus aduc de obicei emotii elevilor, intrucat acestia nu stiu la ce sa se astepte. Totusi, in majoritatea cazurilor, este important de stiut ca prima lectie de condus decurge foarte bine si elevul este fericit la sfarsitul acesteia.

Vom discuta aici despre ce se intampla la prima lectie de condus si ceea ce vei face, pentru a sti ce asteptari sa ai. De asemenea, iti vom preciza si ce asteptari are instructorul de la tine in timpul si la sfarsitul primei lectii.

Vom presupune pentru moment ca deja ti-ai gasit un instructor potrivit si vei incepe in curand prima lectie de condus.

Atunci cand ti-ai rezervat cursul de conducere la o scoala de soferi sau instructor, acestia ar fi trebuit sa stabileasca un loc de intalnire cu tine. De obicei de acasa, dar te poate lua de la facultate sau service. Modul in care va decurge prima lectie de condus depinde foarte mult de zona de unde vei porni cat si de durata lectiei.

Daca vei porni dintr-o zona aglomerata, vei face cunostinta cu instructorul, apoi acesta te va pofti in scaunul pasagerului pana cand veti ajunge intr-o zona mai linistita pentru prima lectie.

De obicei zona din care vei porni este o strada linistita a unui cartier residential. De cele mai multe ori instructorul va conduce pana la aceasta locatie pana esti suficient de pregatit sa incepi lectia din zona aglomerata de unde te ridica. Pe drumul catre zona de plecare, instructorul iti va face un scurt rezumat despre ceea ce vei face la prima lectie de condus.

Acum ca ai ajuns pe strada mai putin aglomerata, instructorul te va pofti sa treci pe scaunul soferului unde iti va explica elementele de bord si functionalitatea acestora.

Aceasta implica explicarea si demonstrarea procedurilor de siguranta, identificarea pedalelor si a semnalizatoarelor, plus modul lor de operare. De asemenea, instructorul poate folosi carti cu imagini pentru a te ajuta sa intelegi mai usor unele comenzi, cum ar fi modul in care functioneaza ambreiajul. Toate acestea ar trebui sa dureze in jur de 30 de minute. Poti fi chestionat in timpul explicatiilor plansei de bord, dar nu e cazul sa te impacientezi.

Pe scurt, vei manevra comenzile in timp ce masina este oprita si vei asculta explicatiile instructorului. Nu-ti fie teama sa rogi instructorul sa repete orice nu intelegi (nu se vor supara), intrucat iti va fi de folos cand vei conduce, cu adevarat, masina.

Daca sunteti in cautarea unei scoli de soferi, accesati catalogul www.scoli-soferi.net.  Toate informatiile necesare va sunt pune la dispozitie la un click distanta, deci nu ezitati sa ne vizitati !

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]