Cele mai bune sfaturi oferite de instructorii auto

de | ian. 18, 2017 | Auto

Articol preluat de pe InfoZOOM.ro  (citeste articolul original)

Nu insista pe greseli

Este important sa nu te insisti pe greselile pe care le faci in timpul testului de condus. Timpul nu se intoarce, si nu exista certitudinea ca erorile au condus la un esec. Concentreaza-te pe ceea ce vezi in fata ta in la momentul acela, in loc sa te uiti in spate la ceea ce s-a intamplat deja.

Atentie la incaltaminte

Pantofii probabil ca nu sunt primul lucru la care te gandesti cand incepi lectiile de condus, dar purtarea unei perechi de incaltaminte incomode in timpul condusului nu doar il face mai dificil, ci si periculos. Ar trebui sa porti ceva cu talpa plata, subtire, deoarece este important sa simti masina raspunzand la comenzile tale.

Cunoaste-ti obiceiurile

Este foarte probabil sa auzi o multitudine de termeni noi pe timpul lectiilor de condus, si este important sa afli ceea ce acestia inseamna. Ai grija sa iti intre in reflex si foloseste-i de fiecare data cand conduci.

Schimba corect vitezele

Nimic nu este mai rau decat o schimbarea vitezelor intr-un mod nepotrivit, asadar va trebui sa inveti pozitionarea corecta a mainii pe schimbator. Indreapta palma spre tine cand vei schimba in treapta 1 si a 2a, si spre pasager cand vei schimba in a 3a si a 4a. Pozitionarea palmei fara graba va rezulta intr-o schimbare de viteza lina, ceea ce intotdeauna te va pune in treapta corecta de viteza.

Gandeste-te la o metoda usoara de invatat

Gandeste-te la modul in care inveti cel mai bine, si, daca nu iti dai seama, ai grija sa o faci. Intrucat fiecare elev este diferit, este important sa realizezi ce stil si ce tehnica de invatat ti se potriveste cel mai bine. Esti un elev practic sau inveti mai usor citind si ascultand?

Uita de examinator

Este de inteles faptul ca avand un examinator in dreapta vei iti va crea o stare de emotie, dar unii instructori sugereaza sa iti creezi imaginea unei plimbari cu masina cu un prieten. Vei dori sa ii oferi prietenului o plimbare cat mai lina, asa cum trebuie sa faci si cu examinatorul.

Invatatul nu se termina odata cu promovarea examenului

Este important sa pastrezi legatura cu instructorul chiar si dupa ce ai promovat testul de condus. Luand lectii pentru dobandirea reflexelor si dupa promovarea examenului cum ar fi condusul pe autostrada, pe timp de noapte si condusul pe zapada, pot fi cruciale in termeni de siguranta rutiera.

Segmenteaza invatarea

Invatatul sa conduci poate fi impartit pe bucati mai mici. Nu vei putea sa inveti totul deodata, dar invatand lucruri noi la fiecare lectie te vor ajuta sa dobandesti indemanare ce iti va fi utila pentru tot restul vietii de sofer.

Daca acest articol vi s-a parut interesant, vizitati catalogul www.scoli-soferi.net.

Articol preluat de pe InfoZOOM.ro  (citeste articolul original)

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]