Cum sa faci fotografii de nunta cat mai reusite

de | ian. 15, 2017 | Recomandat

Ghici ce! Rochiile de mireasa sunt albe.

Da, este adevarat…. si a fost adevarat de peste 150 de ani. Daca vrei ca rochia sa ramana alba si nu un gri plictisitor, atunci probabil ai nevoie sa apelezi  la compensarea expunerii pozitive . Contorul de lumina al camerei va vedea rochia alba si va crede ca este luminata, dar nu este luminata- este doar alba! Camera are tendinta de a compensa acest obiect de “luminozitate” puternica si va reduce expunerea rochiei la o nuanta mult prea inchisa. Compensarea expunerii positive rezolva aceasta problema intr-o clipita.

Angajeaza un al doilea fotograf

Majoritatea fotografilor incepatori trec peste angajarea unui al doilea  fotograf pentru a-i ajuta in zilele nuntii. Daca din punct de vedere financiar iti poti permite, cu siguranta isi merita toti banii sa angajezi si un alt fotograf cu care sa lucrezi in ziua nuntii. Fotografiile vor fi mai bune, vei avea la dispozitie un al doilea echipament in cazul intampinarii de probleme si va fi putin probabil sa ratezi cadre importante.

Exista un mod usor(si ieftin) de a angaja un al doilea fotograf

Trimite email unor fotografi locali la inceput de drum si posibilitatea unui schimb reciproc de servicii. Tu vei fi “secundul” lor, si ei vor fi la randul lor “secundul” tau.

Fa-ti provizii

Cu o singura baterie este putin probabil sa termini ziua. Mergi la magazin si cumpara o baterie de rezerva pentru camera. Chiar daca nu va fi necesara, vei fi linistit!

Ai grija sa nu ramai fara memorie

Cand fotografiez la o nunta, obisnuiesc sa folosesc o camera cu slot dublu de memorie deoarece imi permite sa clonez fiecare fotografie. Toate fotografiile vor fi memorate pe ambele carduri. Este o buna masura de siguranta, dar de asemenea se vor folosi multe carduri de memorie pentru o nunta. Niciodata nu as fotografia o nunta cu mai putin de 30 giga de memorie in geanta. Aproape niciodata nu trag atatea cadre, dar nu vreau sa fiu pus in situatia de a ma panica la ideea ca as putea ramane fara memorie.

Nu le sta in cale

Mirii isi doresc un fotograf placut si jovial, dar ziua aceea este despre EI si nu despre tine. Fa din fotografie partea amuzanta a nuntii, dar fii invizibil pe cat posibil. Cu atat mai mult in timpul ceremoniei si al toastului. Ofera-le spatiu si monteaza un obiectiv mai lung pentru aceste momente.

Nu rata detaliile!

Fotografiaza verigheta miresei pe Biblia preotului, nasturii de pe rochia miresei, varftul tortului etc. Mireasa a petrecut luni de zile pregatind totul pana la cel mai mic detaliu si va aprecia fiecare poza a acestor mici detalii. Eu obisnuiesc sa fotografiez mici detalii atunci cand se fac pregatiri in salonul de nunta deoarece luminile sunt aprinse si este mai usor sa captez esenta acestor detalii.

Daca acest articol vi s-a parut interesant, va rugam sa ne vizitati website-ul efectuand click aici www.fotografnunta247.ro/ !

Te-ar mai putea interesa si....

Dreptul familiei, divort si custodia minorilor

Dreptul familiei, divort si custodia minorilor

Cabinetele de avocati va pun la dispozitie o serie de servicii profesionale privitoare la dreptul familiei, divort si custodia minorilor. Cand parintii nu se pot pune de acord cu privire la cine sa ramana copilul, se cere ajutorul instantei de judecata. Custodia...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]