Revizii si service pentru centrale termice Bosch Bucuresti

de | ian. 12, 2017 | Servicii

Cei mai multi posesori de centrale termice pe gaze nu isi dau seama ca acestea ar trebui instalate, folosite si verificate in conformitate cu prevederile legale. Foarte multe din accidentele care au loc in fiecare zi reprezinta o dovada ca persoanele care utilizeaza aceste echipamente nu cunosc reglementarile legale. Cele mai multe persoane instaleaza centralele termice pe gaz din dorinta de a economisi dar si pentru a ne bucura de autonomie legat de incalzirea unei locuinte cu apa calda.

Montarea centralelor termice pe gaz se face doar de catre specialisti altfel nu se poate primi avizul de functionare conform cu standardele europene de siguranta.

Verificarea consta in mai multe etape. Se constata existenta livretului aparatului ce trebuie sa fie in posesia detinatorului sau a utilizatorului. Livretul e documentul de identificare a aparatului dar si de evidenta a reviziilor tehnice si a reparatiilor la care a fost supus cu timpul in perioada de utilizare si pana la prima de punere in functiune sau scoaterea definitiva din uz.

Se constata si existenta unui proiect pe gaz in conformitate cu care centrala se monteaza corespunzator.

Se verifica si integritatea aparatului dar si respectarea conditiilor initiale de instalare.

Se executa si operatiuni de curatare a aparatului daca e cazul.

Se efectueaza si verificarea sau reglarea instalatiei de ardere cu scopul de a realiza o ardere incompleta care are eficienta indicata de producator. Se va face si analiza gazelor arse si verificarea incadrarii valorilor in limita legala admisa.

Furnizarea gazului se face numai la aparatele care au verificare tehnica periodica si care indeplinesc conditiile de functionare in siguranta. Furnizorii de gaze sisteaza livrarea de combustibil in cazul in care nu are loc dovada indeplinirii unor reguli de functionare in siguranta.

In conformitate cu legea verificarea tehnica periodica se va face cel putin o data la doi ani de catre o societate autorizata in sensul acesta.

In afara de caracterul obligatoriu al verificarii tehnice periodice aceasta are mai multe avantaje. Unul din cele mai importante avantaje este reducerea costurilor. Functionarea indelungata in conditii incorecte a unei centrale poate duce la uzura pieselor si cu timpul pot aparea si disfunctionalitati.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]