Calcarea hainelor poate fi un proces destul de anevoios, pe care nu multa lume il apreciaza. De aceea, nu avem nevoie de un studiu care sa ne arate un fapt evident: cand vine vorba de calcatul hainelor, cei mai multi dintre oameni isi doresc sa termine aceasta activitate cat mai repede. Din fericire, exista solutii destul de diverse pentru a netezi cat mai rapid hainele.

statie de calcat cu abur philips

Principalele doua solutii sunt urmatoarele: aparatele de calcat vertical cu abur si statiile de calcat. Aparatele de calcat vertical cu abur sunt o solutie recomandata mai mult celor care calatoresc des, deoarece unele modele cantaresc sub 1 kg, insa de obicei nu sunt la fel de performante ca o statie de calcat. Asta deoarece ambele aparate se pot folosi destul de usor, insa o statie de calcat va obtine de cele mai multe ori rezultate mult mai bune.

Cand aveti nevoie de o statie de calcat?

Asadar, o statie de calcat este aproape intotdeauna solutia ideala daca aveti o cantitate mare de haine pe care trebuie sa le calcati din cand in cand, deoarece prezinta o multime de avantaje, fata de fiarele sau aparatele de calcat obisnuite.

De exemplu, fiarele de calcat pot fi destul de dificil de folosit, in ciuda dimensiunilor lor mai compacte, fata de o statie de calcat. Aceasta din urma poate cantari destul de mult, insa sunt de obicei mai usor de manevrat.

Statiile de calcat sunt de obicei ceva mai grele decat fiarele de calcat deoarece sunt compuse din doua parti principale: fierul de calcat si o unitate separata. Aceasta unitate include si un rezervor de apa, de dimensiuni destul de mari, care ofera o presiune foarte buna a aburului printr-un furtun special. Prin urmare, aburul rezultat poate fi de aproximativ 2 ori mai puternic decat cel pe care il scoate un fier de calcat obisnuit.

Alte doua mari avantaje pe care aceste statii de calcat le au sunt urmatoarele: pot fi mult mai potrivite pentru toate tipurile de haine pe care le aveti si pot fi folosite si pentru calcarea verticala, daca nu doriti sa folositi o masa de calcat. Singurul mic dezavantaj al acestora poate fi dat de dimensiunile lor mai mari, insa cu siguranta nu veti regreta un compromis asa de mic pentru toate avantajele pe care le ofera.

Este bine de stiut si ca preturile acestor statii de calcat poate varia destul de mult, insa asta nu inseamna ca un model de calitate la pret accesibil este greu de gasit. Vezi pe statiedecalcat.ro recomandarile noastre de modele, cu cel mai bun raport calitate/pret.