Gradina ideala cu Pepiniera-pinus.ro

de | feb. 2, 2015 | Agricultura, Recomandat

Bucuria oferita de plantele decorative

Intotdeauna gradina a fost locul in care ne-am relaxat si in care ne-am petrecut timpul liber bucurandu-ne de hobbiurile sau prietenii nostri. O gradina, stim cu totii, nu creste de la sine ci necesita multa ingrijire, investirea timpului si a banilor.

Indiferent de marimea gradinii, aceasta poate fi amenajata cu mult gust daca stim sa alegem plantele decorative potrivite pentru spatiul pe care il avem la dispozitie, in conformitate cu preferintele si afinitatile noastre in materie de design.

Daca ne dorim cat mai multe zone verzi pentru locuinta noastra, sau daca nu dispunem de o gradina pe care sa o amenajam, puteam cauta plante decorative pe care sa le asezam in interiorul casei sau putem chiar sa ne amenajam o mica sera intr-o camera in care putem asigura plantelor lumina si temperatura necesara. In cazul in care stam la bloc, putem sa ne folosim de spatiul din balcon pentru mica noastra sera.

Alegerea si ingrijirea plantelor ornamentale

Atunci cand suntem in cautare de aranjamente florale sau de mici arbusti pentru locuinta noastra trebuie sa ne gandim in primul rand la locul destinat lor pentru a sti ce sa alegem din varietatea care ne sta la dispozitie atunci cand cumparam.

In primul rand trebuie sa stabilim daca ne dorim sa amenajam o gradina, in aer liber, sau avem posibilitatea de a ne crea o mica sera ori doar de a da un strop de culoare si prospetime unei incaperi. Daca ne dorim plante decorative pentru gradina trebuie sa ne informam care sunt cele potrivite pentru dimensiunea terenului pe care il avem si a solului si deabea dupa aceea sa ne facem un plan de amenajare. In cayul in care colaboram cu cineva specializat in amenajarea a astfel de spatii putem fi siguri ca nu vom da gres si ca vom economisi timp.

  Trebuie sa fim constienti de faptul ca este indicat ca o planta sa ramana in locul in care a fost pusa initial, pentru ca altfel, daca ii schimbam locul, s-ar putea sa nu se mai dezvolte la fel de sanatos sau, in cazuri mai grave, ar putea chiar sa se ofilesca.

Daca am reusit sa ducem la bun sfarsit alegerea plantelor decorative si sa ne amenajam gradina, trebuie sa ne ocupam de intretinerea ei. Intretinerea consta in asigurarea hranei, exista o gama foarte variata de ingasaminte din care putem alege, a apei si bineinteles in taierea partilor uscate ale plantei. Atunci cand ne ocupam singuri de gradina si avem plante ornamentale despre care nu stim sigur cum trebuie intretinute, este indicat sa ne consultam cu persoane care au experienta in cresterea acestora si chiar sa citim informatii legate de aceasta tema.

Nu trebuie sa ne asumam riscul de a ingriji gradina dupa ureche pentru ca s-ar putea sa ne pierdem florile preferate iar intreaga gradina isi va pierde aspectul initial.

Cele mai populare plante pentru gradina

Printre cele mai intalnite plante ornamentale de gradina de la www.Pepiniera-pinus.ro se numara coniferele, plantele agatatoare, trandafirii, arborii si arbustii, plantele de bordura si gard viu. Acestea nu sunt singurele intalnite, insa de cele mai multe ori sunt de nelipsit.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]