Ce este tabla neagra si cum se produce aceasta?

Tabla neagra este un material de constructii metalice ce beneficiaza de o foarte buna rezistenta. Acest material se obtine printr-un proces tehnologic modern si complex, ce contine o etapa de laminare la cald. Otelul, materia prima din care se realizeaza tabla neagra, in cadrul procesul de laminare, este incalzit la temperaturi foarte ridicate (peste temperatura sa de recristalizare) si apoi acesta este rulat si presat in cateva randuri printr-o serie de role speciale, pana cand se ating grosimile dorite pentru materialul finit de aici (tabla neagra).
Datorita acestui proces special de laminare la cald se obtine un material foarte flexibil si deloc casant, dar care este in acelasi timp foarte rezistent.

Utilizari pentru tabla neagra

Acest material este utilizat in domenii destul de variate datorita caracteristicilor speciale pe care le are. Tabla neagra poate fi utilizata ca materie prima pentru realizarea sudurilor, in confectionarea elementelor pentru caile ferate sau a unor elemente de structura metalice. Mai mult decat atat, aceasta mai este utilizat si in realizarea containerlor si navelor maritime.
Varietatea mare de domenii in care aceasta este utilizata nu face decat sa confirme calitatile speciale pe care le are, fiind dovada clara a eficientei acesteia.

Cateva caracteristici speciale pe care tabla neagra la are

tabla neagraUn lucru foarte important de mentionat este dat de rezistenta ridicata a acesteia. Rezistenta ridicata pe care tabla neagra o are se datoreaza materiei prima din care este realizata, adica otelul, si procesul de productie, care include laminarea la cald. Astfel, prin incalzirea otelului la temperaturi foarte ridicata si apoi presarea si rularea acestuia rezulta o rezistenta pe masura.
Tot datorita procesului de productie, acest material este foarte flexibil si deloc casant. Acest lucru ii permite sa reziste foarte bine la o serie de socuri mecanice fara a se rupe.
Tabla neagra prezinta si bune caracteristici de ductilitate si sudabilitate. De asemenea, culoarea neagra pe care o are ii ofera un aspect unic si special.

De ce aleg specialistii sa utilizeze acest material?

Analizand foarte bine toate caracteristicile speciale si posibilitatile variate de utilizare, specialistii au ajuns la concluzia ca tabla neagra este cea mai buna solutie pe care sa o utilizeze in cadrul proiectelor mentionate anterior.
De fiecare cand au nevoie de un material rezistent, flexibil si deloc casant, aceasta este solutia aleasa de specialistii in constructii.
Toate caracteristicile si de asemenea, procesul special de productie au ajuns sa o propulseze spre a fi cea mai buna solutie in domenii variate.