Vine iarna si zilele sunt foarte scurte. De aceea e necesar sa ne pregatim din timp si sa nu negliajam corpurile de iluminat care au un rol esential pentru a asigura lumina de care avem nevoie pentru a crea o atmosfera placuta. Dar ce puteti face in cazul in care ati ales corpurile de iluminat fara a tine cont de cateva reguli de baza si vedeti ca nu aveti lumina si nici efectele de care aveti nevoie. Desi pare simplu, pentru a putea obtine rezultatele dorite trebuie sa stiti ce corpuri se potrivesc in spatiu si cum si unde pot sa fie pozitionate dar si cum se pot impaca mai multe surse pentru aceeasi incapere. Toate aceste lucruri va ajuta sa puteti evita sa faceti greseli si in acelasi timp sa obtineti si o atmosfera unica si placuta.

In cazul in care aveti o camra de 3 m inaltime evitati lustrele si candelabrele care sunt foarte lungi. Plafonierele dau o lumina rece insa corecta. Aplicele ofera in schimb si o lumina interesanta cu accente si cu umbre. In cazul in care vreti sa folositi veiozele de birou este ideala o veioza cu brat cu inaltimea reglabila si cu abajur mobil care sa va permita sa redirectionati lumina catre locul unde va trebuie.

Sunt mai multe sfaturi utile care va pot ajuta sa va alegeti corpurile potrivite pentru casa in care stati. Intr-o incapere unde este doar un singur corp de iluminat nu se poate asigura o lumina odihnitoare si calda care sa se apropie de lumina naturala si de aceea este recomandat sa utilizati mai multe corpuri pentru iluminat.

Sunt si cateva sfaturi utile care ne ajuta sa alegem corpurile de iluminat portrivite pentru casele in care locuiti. In camerele in care este doar un singur corp de iluminat nu se poate  genera o lumina odihnitoare care sa se poata apropia de cea naturala si tocmai de aia se recomanda sa folositi mai multe corpuri de iluminat care sunt puse astfel incat sa putem sa punem in valoare zonele care ne intereseaza. Iluminatul prin tavan este destul de obositor si de puternic pentru ochi si veiozele care sunt puse pe masute sau pe noptiere pot asigura cele mai bune lumini de care veti avea nevoie.