In general, una dintre cele mai grele decizii de luat este alegerea unei institutii de invatamant. Fie ca vorbim de o gradinita, o scoala sau un liceu copil, fie ca vorbim de o scoala temporara, in speta o scoala de soferi alegerea poate fi una destul de dificila.

In cazul scolilor de soferi sunt importanti cativa factori:

scoala de soferi

  1. Distanta dintre casa si scoala – Ideal ar fi sa nu parcurgeti un drum foarte lung pana la scoala
  2. Procentajul persoanelor care au luat permisul de conducere dupa terminarea cursurilor
  3. Recomandarile prietenilor sau recomandarile de pe internet – Majoritatea site-urilor au o rubrica denumita „Testimoniale”, „Feedback”, „Pareri”, „Opinii” etc. Problema cu aceasta rubrica este ca testimonialele pot fi modificate sau chiar inventate. Astfel, atat o cautare pe Google a scolii (google+, forumuri etc), cat si vizualizarea recenziilor primite de pe facebook va pot scuti de o experienta total neplacuta.
  4. Cat de mare este sala de cursuri – Ideala ar fi o sala mai mare, astfel incat daca sunt 15 persoane la cursurile de legislatie acestea sa nu se calce pe picioare
  5. Ce autoturisme sunt puse la dispozitie – Diversitatea parcului auto pus la dispozitie de scoala de soferi, vechimea autoturismelor.
  6. Ce taxe intra in pret – Unele scoli au toate costurile incluse in pret, in timp ce altele ofera un cost mai mic la prima vedere insa taxeaza suplimentar pentru examenul psihologic si cel medical

Acestea sunt doar cateva dintre criteriile pe care ar trebui sa le aveti in vedere atunci cand alegeti o scoala de soferi. O scoala buna are instructori profesionisti, cu o experienta bogata, insa rolul principal la examen il are cursantul, nu instructorul. Astfel, chiar daca alegeti cea mai buna scoala, chiar daca aveti parte de cel mai bun instructor auto in primul rand trebuie sa invatati, sa fiti atenti si sa va dati interesul, altfel este mai greu sa obtineti permisul auto.