Daca pe suprafata parchetului se observa denivelari care se pot indrepta folosind o rindea manuala sau una electrica atunci va recomandam sa apelati la raschetare parchet.

Noi va recomandam sa scoateti si plintele vechi si sa le inlocuiti. Plintele sunt accesorii indispensabile pentru estetica unei incaperi. Se poate alege o plinta realizata din lemn masiv.

Se utilizeaza masina pentru raschetat si se incepe slefuirea cu foi care au granulatie mare pana cand se elimina zonele deteriorate si ramane parchetul uniform.

Se aplica lacul cu trafaletul. Dupa ce se usuca se da din nou un strat de lac fara sa repetati slefuirea. Reconditionarea este o operatiune pe care trebuie sa o faceti uneori fiind una din cele mai bune metode cu ajutorul careia veti putea intretine frumusetea parchetului. Reconditionarea se poate face cu orice tip de parchet de lemn care poate beneficia de consolidare si de raschetare. Se spune si ca parchetul din lemn masiv e o piesa de rezistenta pentru orice casa ci cu cat acesta este mai vechi si lemnul este din esente nobile parchetul sporeste valoarea casei. Parchetul nu se demodeaza si reconditionarea sa este un demers bun pentru a il ajuta sa arate ca nou.

Nu trebuie sa se intervina asupra parchetului daca acest lucru nu este necesar, iar daca parchetul este deteriorat este obligatorie reconditionarea acestuia deoarece parchetul poate sa absoarba umezeala, se poate umfla si uneori ajunge sa se deterioreze complet. Daca parchetul scartaie inseamna ca unele placi sunt mobile si aceasta mobilitate determina in timp ruperea sau deteriorarea lor.