Sfaturi de cumparare calculatoare second hand

de | nov. 26, 2016 | IT&C

Inainte de a cumpara orice calculator nou sau la mana a doua, trebui sa te intrebi care este scopul, ce vrei sa faci cu el. Toate achizitiile se fac cu un scop, de aceea trebuie sa iti pui intrebarea de ce iti trebuie calculatoare la mana a doua.

De ce sa tii cont cand cumperi calculatoare second hand

Din moment ce majoritatea calculatoarelor second hand se afla cu o generatie sau doua in spatele celor mai recente modele, trebuie sa dai atentie acestuia aspect, pentru ca este clar ca nu iti va oferi aceleasi performante. De aceea trebuie sa te intrebi de ce sa il cumperi? Dar, ca la orice calculatoare, atat cele second hand, cat si cele noi au avantaje si beneficii.

Iata cateva criterii importante pentru achizitie

Dimensiunea si greutatea sunt un lucru de care sa tii cont, aci nu poti lua un calculator second hand foarte mare daca tu il vei pune intr-o camera foarte mica. Poti face compromisuri, dar nu foarte mari, pentru ca un computer chiar trebuie sa fie bine depozitat.
Specificatiile sunt foarte importante. Gandeste-te cu atentie la programele si aplicatiile pe care intentionezi sa le folosesti.

Vrei calculatorul pentru editare sau mai mult pentru copilul tau, pentru jocuri? Vrei un computer care sa solicite intensiv memoria? Cat de mult spatiu de stocare iti trebuie? Asigura-te ca iei in considerare aceste detalii, ca sa cumpei calculatorul de care ai nevoie. Intreaba-te daca poate modelul ales dintre sutele de calculatoare second hand sa acopere toate nevoile tale. De cele mai multe ori raspunsul este DA. Daca nu, cauta un model mai nou, care sa iti ofere lucruruile de care ai nevoie.

Pune toate intrebarile si raspunsurile pe o foaie, inainte sa decizi sa cumperi un anumit produs, tocmai ca sa faci cea mai buna alegere de care ai nevoie. Dupa ce vei pune in balanta toate aceste lucruri, atunci vei reusi sa faci alegerea cea mai buna pentru tine, ceea ce inseamna ca ai cumparat exact calculatorul de care ai nevoie.

Nu te grabi niciodata cand faci o astfel de achizitie, este important sa cantaresti bine avantajele si dezavantajele.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]