Centralele termice sunt echipamente care consuma combustibil gazos, solid sau lichid si se supun unor reglementari specifice din prescriptia tehnica ISCIR. Pentru ca echipamentele acestea sa fie folosite in conditii de siguranta este absolut obligatoriu sa montati centrale termice, sa le puneti in functiune si sa le autorizati functionarea cu firme care sunt autorizate ISCIR. Fiecare etapa din procesul de montare al centralelor este insotita si de acte care sunt verificate tinand cont de etapa in care sunteti.

Veti avea nevoie si de: un proces verbal prin care se va pune in functiune instalatia interioara de utilizare a gazelor naturale, o factura pentru achizitie a centralelor termice, certificate de garantie pentru centralele termice, manual de utilizare centrale, raport de punere in functiune, declaratii de conformitate pentru instalatii de incalzire emise de firme montatoare, copii dupa autorizatia ISCIR a firmei care se ocupa de instalare si autorizatia persoanelor pentru deservire.

Procesul verbal cu ajutorul caruia se va pune in functiune instalatia interioara pentru folosirea gazelor naturale se primeste in functie de ziua in care se va finaliza executia instalatiei de gaze si se face impruena cu reprezentantii distribuitorului de gaze si cu executantul.

Facturile pentru achizitie pentru centralele termice, certificatele de garantie si manualul de utilizare va fi oferit de vanzatorul centralei termice.

Raportul de punere in functiune il veti primi de la tehnicienii care fac respectivele operatiuni in momentul in care finalizati complet instalatiile de incalzire. Punerea in functiunea se asigura de obicei de catre comerciantii centralei cu ajutorul unor servicii abilitate si centre de asistenta insa puteti sa intalniti si mici exceptii de la aceasta regula.