Pizza este una din cele mai iubite mancaruri din lme, chiar daca nu are secrete foarte mari. O pizza poate sa fie pregatita la cuptor si atunci va avea exact acelasi gust special daca puneti si un topping de mozzarella. In cazul in care sunteti un fan pizza si un iubitor al cascavalului cald care se intinde cand ridicati felia sau al aromei de busuioc va trebui sa stiti ca sunt si unele restaurante cate va pot livra produsul magic direct acasa.

Secretul pentru o pizza buna e un blat pufos si rumen. Chiar daca se realizeaza mai greu, nu se utilizeaza decat drojdie, faina, sare si apa. Este reteta de baza pentru aluatul de paine si se potriveste perfect si la pizza. Ceea ce se adauga este doar o lingura de zahar care va face ca blatul sa fie rumen atunci cand iese din cuptor si uleiul de masline va ajuta la o framantare mai buna a blatului si la aroma italiana. Daca din mai multe motive nu consumati toata pizza pe care o comandati puteti sa o pastrati si pentru mai tarziu.

Inevitabil atunci cand punei pizza la frigider se inmoaie din cauza sosului de rosii si din cauza legumelor. Cu cat un blat este mai subtire cu atat acesta este mai moale. Pentru a putea evita acest lucru este recomandat sa tapetati farfuria sau o cutie care poate sa se inchida etns cu servetele de bucatarie si apoi sa puneti peste ele pizza si un strat nou de servetele.

Scoateti pizza din congelator si lasati pana cand ajunge la temperatura camerei. Dupa aceea puteti aplica mai multe metode. Incingeti cuptorul la 20 de grade si puneti pizza pe tava. In cazul in care vreti puteti sa puneti si ingredientele in plus pentru topping si sa puneti ulterior pizza in cuptor. Dupa 15 minute este recomandat sa scoateti tava. Este de asemenea recomandat sa verificati si sa aveti grija ca pizza sa nu se arda. Se va utiliza in scopul acesta o spatula.