cercetare cantitativa des intalnitaDiferitele firme ce isi ofera acele servicii de cercetare sunt foarte cautate de interprinderile ce doresc sa implementeze anumite noi strategii inainte de lansarea numitor produse sau servicii, cat si pentru a intelege cu exactitate comportamentul posibililor clienti. Dupa cum cunoastem, cele doua mari metode de cercetare se structureaza astfel, in cercetarea de tip calitativa si cantitativa. Cele doua sunt foarte distincte si mai precis ivestigheaza aspecte diferite. Metoda de cercetare cantitativa este una de colectare a informatiilor, ce se bazeaza pe culegerea de date precise, pe cand, cea calitativa urmareste mai mult identificarea anumitor interese in anumite grupuri sau fata de concurenti.

In continuare, vom pune ceva mai mult accent pe metoda de cercetare cantitativa fiind una mult mai precisa si mai exacta, cat si mai des intalnita. Aceasta metoda de colectare a informatiilor presupune intervievarea unui anumit numar de persoane, a unui esantion bine stabilit cat si in functie de anumite criterii demografice. Modul cum este implementata aceasta cercetare cantitativa o sa prezentam, dupa cum urmeaza, in continuarea articolului.

Tehnici de cercetare cantitativa folosite de diferitele firme in domeniu

Cea mai freventa metoda utilizata, de colectarea a datelor prin intermediul chestionarului este cea PAPI, metoda de cercetare fata in fata, direct in contact cu respondentul, la domiciului, in fata magazinului, expozitii, etc. Important aici este modul cum este alcatuit chestionarul, intrebarile ce vor fi puse. Pentru ca metoda sa fie eficienta iar respondentii sa poata oferi acele informatii esentiale, acesta trebuie foarte bine pus la punct.

CATI este o alta metoda de cercetare cantitativa des intalnita si foarte folosite atunci cand este necesara preluarea unui volum de informatii mult mai mare.  Pe baza unui chestionar standardizat, ca si in cazul metodei PAPI, raspunsurile vor fi introduse direct in sistem printr-un soft specializat.

Fiindca traim intr-o lume moderna, cercetarea online joaca si ea un rol foarte important. Este o metoda foarte rapida si foarte avantajoasa, atat din punct de vedere ca si cost cat si timp. Esantionul reprezinta o lista de potentiali respondent cu adresele lor de email. Un alt avantaj al acestei metode este faptul ca permite prezentarea anumitor imagini, videouri, ce poate incuraja persoanele sa raspunda la acel set de intrebari.