Incarcare cu freon aer conditionat Brasov

de | nov. 5, 2016 | Afaceri

Incarcarea cu freon a aparatelor de aer conditionat are loc de obicei in momentul in care instalatiile frigorifice ale aparatelor prezinta fisuri care apar pe traseele conductelor de freon sau din cauza ca imbinarile nu sunt etanse.

Indiferent de modele ori de marca aparatului pentru aer conditionat inainte de sezonul cald este bine sa faceti revizii generale ale aparatelor de aer conditionat pentru a se evita surprizele neplacute de genul ca acesta nu raceste corespunzator sau uneori nu mai raceste deloc.

Datorita faptului ca pentru aparatele de aer conditionat conexiunile dintre unitati au loc prin strangeri mecanice cu piulite olandeze cu timpul acestea pot sa se detensioneze si apar pierderi de greon. Pierderile acestea se observa cu greu de catre utilizatori pentru ca aparatul de aer conditionat nu isi modifica mult modul de a functiona insa compresorul se va incalzi foarte mult.

Verificarea cantitatii de freon care exista in instalatie se face masurand presiunea si temperaturile de lucru din instalatia frigorifica a aparatelor cu bateria de manometre si cu termometre digitale.

In cazul in care observati ca aparatul nu raceste bine este posibilsa fie nevoie de incarcare cu freon.

In cazul in care temperatura aerului care iese din aparat nu are minim 10 grade pe minus fata de temperatura mediului sau vedeti ca pe furtunele de condens nu mai e apa acesta este un prim semn ca nu mai aveti freon in instalatie sau ca greonul este insuficient pentru o racire optima.

Firma noastra este specializata si in intretinerea si reparatia instalatiilor frigorifice. Cu timpul aparatele de aer conditionat pierd din tensiunea freonului pe la imbinarile tevilor de cupru care exista intre unitati. Aparatele pentru climatizare care merg cu lipsa de freon nu au acelasi randmanet cum au cele noi ori cele pline care au revizie de intretinere. E important sa alocam timp si importanta si pentru intretinerea aparatelor de aer conditionat.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.050)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]