Datorita specificului zonei turistice cele mai solicitante activitati sunt cele de agrement nautic. Indiferent ca e vorba despre plimbari cu barca cu motor in cazane ori de hidrobicicleta in Golful Dubovei ori chiar de ski nautic.

Lungimea traseului pentru barcile cu motor este de aproximativ 8,5 km si timpul mediu e de 2 ore. Capacitatea barcii este cuprinsa in general intre 10 si 14 locuri. Punctele de atractie alte traseului cu barca sunt Cazanele Mici unde puteti vedea statuia regelui Decebal, Manastirea Mraconia si Tabula Traiana si apoi barca va traversa bazinetul Dubova care are forma de golf semicircular si veti ajunge in Cazanele Mari care sunt cele mai spectaculoase zone. In portiunea aceasta vom vedea Grita Veterani care e cunoscuta din timpuri stravechi si este consacrata de daci ca si sanctuar al Zeului Zamolxis si la aproximativ 500 de metri mai sus vom intra in Pestera Ponicova.

Pentru pescari pescuitul la Dunare e o provocare. Depinde in general de priceperea si de talentul pe care il aveti pentru a prinde crap, somn si salau. Pescarii profesionisti sau pescarii de ocazie pot primi avize necesare, transport cu barca si momeli naturale dar si ajutorul la amenajarea si testarea locurilor pentru pescuit. Incepatorii au si posibilitatea de a face o initiera in tainele pescuitului si indrumarea este asigurata de un ghid pescar cu experienta.

Drumetiile montane din zona aceasta sunt interesante. Plimbarile la munte sunt cele mai des intalnite si de asemenea si cele mai ieftine activitati din aceasta zona. Scopul este orihna activa si relaxarea dar si activitatile fizice. Drumetiile presupun miscare, cunoastere si revenirea la natura dar si bucuria de a vedea si de acunoaste locuri noi. Puteti parcurge mai multe trasee turistice din ariile naturale protejate. Cicloturismul este o forma tot mai raspandita de turism activ si e o oportunitate prin care puteti evita sedentarismul.