Pentru a avea un stil de viata rafinat petrecut in mare parte in aer liber, alegeti piesele de mobilier exterior. De la scaune de ratan la mesele ingenioase ori de la fotolii confortabile si pana la seturi cu mese ori cu scaune din lemn integrate puteti sa gasiti mobilier de gradina conceput frumos si realizat cu fibre naturale precum polietilena. Modelele delicate la care se adauga aspectul final pot sa creeze acel design unic pe care il vedem doar in filme.

Persoanele care au crescut la tara sau care si-au petrecut vacantele la tara sigur isi vor aminti de casutele bunicilor cu gradini verzi. Se poate face un decor rustic chiar si in gradini urbane in momentul in care amenajarea respecta stilul acesta.

In primul rand in zona de relaxare trebuie sa se afle mobila din lemn cu un aspect cat mai natural. Pentru un impact cat mai mare pot sa fie adaugate piese de mobilier de lemn care au un aspect brut cum ar fi taburetii in forma de trunchi de copac. Pe alocuri pot sa fie adaugati butuci de copaci in scopuri decorative ori sub forma de suporturi pentru flori. Un farmec foarte aparte il au si cosurile facute din impletituri care sunt expuse pe mese ori aproape de mese, pe suporti de lemn ori pe pereti. Accesoriile confectionate din materiale naturale precum canepa ori inul sunt binevenite in amenajarile rustice. In gradini pe langa mese si scaune de gradina trebuie sa fie adaugate si alte obiecte decorative cu traditie precum rotile si carutele, butoiasele miniaturale, care sa poata crea o atmosfera specifica gadinilor rurale. Cu putina imaginatie obiectele acestea se transforma in suporti de flori.

In asemenea gradini pot sa se gaseasca pomi fructiferi ori straturi de legume. Aleile se pot realiza din lemn ori din pietre de mai multe dimensiuni.