Ventilatoare centrifugale destinate pentru spatii industriale sunt facute din materiale rezistente iar motoarele sunt fie in constructie ATEX pentru utilizarea in medii care au potential exploziv, rezistente la temperaturi inalte.

Spatiile industriale au nevoie de asigurarea unui mediu sanatos pentru cei care se afla in incinta. Procesele tehnologice care au loc in spatiile acestea pot sa duca la o crestere excestiva a umiditatii sau a temperaturii si la dispersarea in aer a prticulelor de praf ori a particulelor materialelor prelucrate. Situatiile acestea sunt cele mai importante si nu sunt singurele care au nevoie de utilizarea unor ventilatoare in industrie. Racirea utilajelor este una din cele mai importante aplicatii pentru ventilatie.

Ventilatoarele sunt facute astfel incat sa ofere o foarte buna eficienta si sa asigure si un mediu confortabil chiae si in cele mai sensibile spatii. Ventilatoarele sunt facute cu precizie si sub atenta supraveghere a unei echipe de ingineri din domeniu. Ventilatoarele sunt utilizate ca tehnologii moderne de ultima generatie si sunt potrivite pentru nevoile zilnice din industria de fabricatie de acum. Daca alegeti un sistem de ventilatie industrial va trebui sa evitati vicierea aerului si sa oferiti o buna protectie contra depunerilor de praf sau contra umiditatii excesive.

Ventilatoarele axiale sau cele centrifugale trebuie sa poata sa faca fata aplcatiilor standard or conditiilor specuiale de lucru din unele zone. Este important sa se stie ca ventilatoarele pot sa fie fabricate si din aliaje speciale ori din otel in conformitate cu nevoile clientilor. Daca e necesar ventilatoarele industriale se pot face si la comanda insa cele mai multe echipamente exista deja si sunt facute tinand cont de unele tipare si pentru unele utilizari specifice.