alocarea acelui client misteriosTot mai multe companii, acolo unde exista acel personal numeros, in special in acele domenii ce ofera diferite servicii sau produse clientilor, cauta noi modalitati prin care sa-si verifice personalul, in ce masura respecta acestia regulile impuse. Un astfel de proces se poate realiza foarte simplu datorita acelor firme ce ofere servicii de mystery shopping cu ajutorul acelui client misterios ce va verifica si analiza calitatea acestora.

Intregul proces se bazeaza pe alocarea acelui client misterios pentru a face un studiu privind buna desfasurarea a activitati angajatului. Inainte de a fi trimis in unitatea evaluata, clientul fals este foarte atent selectat dintr-o baza de date specifica in functie de anumite aptitudini, ca mai apoi acesta sa poata verifica concret, fara greseli, angajatul.

Implementarea unui astfel de proiect poate dura de la numai cateva ore, desfasurat intr-o perioada minima de doua zile, pana la o perioada ceva mai lunga daca acest client misterios trebuie sa verifice mult mai multe servicii oferite de companie. Un exemplu aici ar fi unitatile hoteliere ce trebuiesc verificate incepand de la receptive, camera, restaurant, etc.

Raportul unui client misterios si beneficiile companiei

Din punct de vedere al comportamentului angajatului si modul cum aceste respecta acele reguli impuse, clientul misterios poate sa vizeze mai multe aspecte. Acestea pot tine cont de atitudinea angajatului in relationarea cu clientul, modul cum ii prezinta anumite produse sau servicii, rapiditatea cu care ii sunt oferite anumite informatii fara a negliza alti potentiali clienti din unitate, dar si aspecte strans legate de unitatea evaluata, precum, curatenia si aspectul locului de munca, modul cum sunt afisate produsele/serviciile,etc.

In urma raporului de final intocmit cu ajutorul acelor date stranse de unitate de catre acel client misterios, firma de mystery shopping analizeaza fiecare aspect in parte cu eventualele schimbari ce pot fi luate in considerare. Un plus, ca si beneficiu, ar mai fi si modul cum este vazuta unitatea din afara de catre clienti si pozitia pe care aceasta o ocupa in piata.