Pizza este un aliment amuzant si pentru cei mici pentru ca ei pot sa o manance direct cu mana. Modul acesta de a manca pizza este de altfel si cel mai corect. Cutitul si furculitele sunt optionale in momentul in care sunt utilizate si arata un mod nefiresc de a manca pizza. Mai jos va prezentam si unele reguli ce trebuie sa fie urmate pentru modul unde ar trebui sa fie servita pizza.

Pizza rece se accepta dimineata si poate sa fie un mic dejun. Incalzirea se face in general la cuptorul cu microunde si aceasta este o metoda corecta prin care puteti incalzi pizza. Este recomandat sa avem grija si ca pizza sa nu se incalzeasca mult. O pizza ce se incalzeste in mod excesiv are potentialul de a deveni ori prea uscata ori prea crocanta.

Regulile pentru o pizza perfecta garanteaza si ca produsul ce rezulta va fi mai gustos decat va asteptati. Pentru ca pizza sa iasa bine este si o ordine tipica in care se pun ingredientele. Puteti sa aveti sos, cascaval, toping si decor, dar puteti de asemenea sa aveti si ulei cascaval, topping, decor.

Este nevoie de doua sau trei linguri de sos pentru a avea o pizza de dimensiuni mici pe care urmeaza sa le intindem uniform utilizand o lingura mare. Uleiul se intinde pe blat utilizand o pensula de bucatarie si ulterior se toarna inca putin pe pizza in cazul in care este necesar. Se adauga o jumatate din canitatea de branza sau de cascaval pe sosul acesta si apoi se pune si jumatatea cealalta pe tipping. Pizza se poate decora si dupa ce iese din cuptor.

Toate ingredientele care se folosesc pentru pizza trebuie sa fie gata simultan. Daca este nevoie ingredientele se prepara cu putin timp inainte sa incepeti. Cele care se coc mai greu sau cele care se scurg cum ar fi ciupercile proaspete care nu sunt taiate in bucati mari.