Fructele pentru dulceata trebuie sa fie culese in zilele cu soare in care vreti sa o faceti. In cazul in care fructele sunt culese cand ploua acestea sunt mai umede. Din acest motiv dulceata va avea o consistenta apoasa. Este important si ca toate fructele sa fie foarte bine coapte.
Vara este anotimpul perfect pentru odihna si pentru a pregati rezervele pentru iarna. In toate gospodariile pe timp de vara lucrul este in toi. Se fac rezervele, se usuca verdeata si fructele, se fac salatele si dulceata. Sunt mai multe secrete care va ajuta sa preparati acest aliment savuros.
Pentru a face dulceata de mure ori de capsuni, fructele vor trebui saplate si abia apoi presaate cu zahar si lasate asa pentru maxim 3 ore.
Pentru a scoate samburii din visine gospodinele nu experienta ne recomanda sa utilizam un dispozitiv special care ne permite si sa acceleram procesul si sa pastram totodata si aspectul pe care il au fructele.
Vasul in care va fi fiarta dulceata trebuie sa fie lung, nu foarte inalt pentru ca lichidul sa se poata avpora cat mai repede. Bolurile in care incap maxim 4 kg de fructe sunt cele mai comode. In bolurile mari fructele isi vor pierde forma iar dulceata se va transforma in gem. Vasul in care se fierbe dulceata trebuie sa fie cat mai curat. Nu avem voie sa utilizam vesela pe care se vad depuneri de rugina ori de calcar.
Prepararea dulcetei incepe si cu fierberea siropului. In boluri se va turna zahar si apa in conformitate cu reteta si se va fierbe pana in momentul in care se topeste zaharul. Dupa ce sunt adaugate fructele se va pune din nou la fiert. Primele 10 minute dulceata sta pe foc mic pentru ca se evita formarea spumei si apoi se pune la foc iute. In timp ce dulceata fierbe spuma se elimina pentru ca produsul sa nu se strice.
Comentarii Recente