Producator Cabernet Sauvignon

de | sept. 25, 2016 | Afaceri

Binecunoscutul Cabernet Sauvignon este si un vin rosu, intens si cu arome bogate de coacaze care se vor preta foarte bine la imbatranire. Acesa este un vin care face celebra regiunea Bordeaux cunoscuta in domeniul vinurilor. Pentru ca este considerata atat de specialisti cat si de iubitorii vinurilor ca fiind cea mai buna zona viticola, la nivel mondial, atat din punct de vedere calitativ cat si din punct de vedere cantitativ, regiunea e reumita mai ales pentru vinul rosu care reprezinta in jur de 75 de procente din productia de vin totala.

Factorii care contribuie la raspandirea si al succesul acestor struguri sunt o buna adaptabilitate la o gama variata de climate si rezistenta la ger, iar boabele au coaja groasa.

Povestea vinurilor este destul de recenta si are si cateva sute de ani. Prima atestare a vinului Cabernet este din secolul XVIII si este facuta in Franta. Se spune si ca Hector de Barne a inlocuit strugurii albi din vie cu struguri rosii. Numele provine din cuvintele vigne dure, care este tradus prin rezistenta, o sintagma care descrie perfect soiul.

Exista si o alta impoteza a originii acetui vi si anume ca acesta este soiul utilizat de romani pentru  a produce vinul.

In timp ce Cabernet a fost amestecat de foarte multe ori si cu alte tipuri de vinuri cum ar fi Merlot si Cabernet Franc, scopul este sa obtina un vin delicat sau aromat. Se prefera in prezent vinurile 100% care au si o popularitate in crestere.

Un lucru demn de mentionat este si ca strugurii pot sa fie utilizati si pentru a produce vin atat copti cat si necopti si rezulta doua vinuri diferite. Strugurii necopti produc binuri cu aroma vegetala, ierboasa dar si struguri bine copti care ofera vinuri cu arome de coacaze.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.970)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.069)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.214)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]